Haberler

Sanayicilerin Sorunları Tartışıldı

Doğu Bölgesindeki Ticaret Borsası Başkan ve Yöneticileri, Bölgede Yaşanan Sorunları 10 Mart'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Rapor Halinde İletecek.

Doğu bölgesindeki Ticaret Borsası başkan ve yöneticileri, bölgede yaşanan sorunları 10 Mart'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a rapor halinde iletecek.

"Ticaret ve sanayinin önündeki engeller ve çözüm önerileri" konulu toplantı Diyarbakır'da Ticaret Borsası toplantı salonunda yapıldı.

Ticaret Borsası'nda yapılan toplantıyla ilgili konuşan Diyarbakır Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, toplantıda alacakları kararları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceklerini belirtti. Yatırım ortamının iyileştirilmesi, Tarım ve GAP, sınır kapıları ve sınır ticareti, eğitim ve sağlık, göçün tersine döndürülmesi ve turizmin önündeki sorunları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceklerini anlatan Akyıl, şöyle konuştu: "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 9 Mart 2007 de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ilgili Bakanlar, üst düzey bürokratlar, oda ve borsaların başkanlarının katılacağı 6. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası düzenlenecek. Biz belirlediğimiz sorunları burada Başbakan Erdoğan'a sunacağız"

Toplantıda, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin öne çıkan sorunları şöyle sıralandı: "Teşvikli illerde enerji indirimi 30 işçiden 10 işçiye indirilmesi, Teşvik yasasının yeniden gözden geçirilmesi, Teşvik yasasının 5 yıl daha uzatılması, Habur Sınır Kapısı'nda geçişlerin gümrük mevzuatı nedeniyle çok sınırlı olduğu ve personel yetersizliği, Yatırım indirimi, İstihdam sorununun çözülebilmesi için GAP'ın bitirilmesi, Tarımda ürün bazında desteklerin sürmesi, ödemelerin ihtiyaç duyulan zamanlarda yapılması, Mardin'de ziraat fakültesi kurulması, Çiftçilerin eğitilmesi, Sulu tarımda enerji ve akaryakıt fiyatlarında ÖTV ve KDV indirilmesi, Teşvik yasası il bazına indirilmesi, Eğitimde gerekli derslik sayısının artırılması, Köylerdeki mevcut sağlık ocaklarının yetersizliği, Akçakale sınır kapısındaki mayınlı arazinin temizlenmesi, Bölgede turizm destinasyonu yapılması, Seçim sistemi gözden geçirilmesi, Zeugma antik kentinin bir an önce dünya turizmine kazandırılması, Kobilerin ihracattaki sıkıntılarınıun giderilmesi, Bölgede fuarcılık geliştirilmesi yönündeki sıkıntılar."

Toplantıya TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, TOBB Yönetim Kurulu üyesi ve Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer ile DTSO Başkanı Kutbettin Arzu başkanlık yaptı. Toplantıya, Diyarbakır, Malatya, Mardin, Şanlıurfa, Şırnak, Siirt, Birecik, Cizre, Kızıltepe, Nusaybin, Siverek Ticaret Sanayi Odası Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Gaziantep, İslahiye, Nizip Ticaret Odası Başkan ve Yönetimi, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Kızıltepe, Nizip ve Nusaybin Ticaret Borsası başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri Katıldı.

(RB-FA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title