Haberler

Sanayicilerin Koalisyon Korkusu

Gaziantep Sanayi Odası (Gso) Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Sanayicilerin Koalisyon Hükümetleri Döneminde Çok Yıprandıklarını Belirtti.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, sanayicilerin koalisyon hükümetleri döneminde çok yıprandıklarını belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili adayları GSO'yu ziyaret etti. GSO Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer'le görüşen MHP'li adaylar, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Parti ayırdetmeksizin sanayicilerin dertlerini dile getirdiklerini anlatan Konukoğlu, daha önceki koalisyon hükümeti dönemlerinde sanayici olarak çok yıprandıklarını söyledi. Siyasi partilerin adaylarıyla GSO'yu ziyaretlerinden memnun olduklarını belirten Konukoğlu, "Bugün herkes

artık Türkiye'yi nasıl kalkındırırız, Türkiye'yi nasıl bir noktaya getiririz çabası içerisinde. Bu konuda sanayiciler olarak bizim tek korkumuz aslında acaba tekrar koalisyon hükümeti kurulursa halimizin ne olacağıdır. Çünkü bundan önceki koalisyonlarda hakikaten biz sanayiciler çok yıprandık. Daha doğrusu Türkiye yıprandı" dedi.

Yeni Meclis'te görev alacak milletvekillerinin Gaziantep için hep birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, "Seçilecek olan milletvekili arkadaşlarımızın birlikte hareket etme konusuna özen göstermesini istiyoruz. Gaziantep'in konusu olduğu zaman biz, hangi partinin milletvekili olursa olsun, Gaziantep davasında hep birlikte hareket etmesini diliyoruz. Mademki Gaziantep milletvekilisiniz, şehrin işi oldu mu beraber olmalısınız. Gaziantep'in kalkınması ve geleceği için böyle bir

beraberliğin faydalı olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

Daha iyi bir yaşam kalitesi daha iyi bir istihdam, ekonomi daha iyi bir Türkiye ve daha güçlü bir Türkiye'nin herkesin arzusu olduğunu dile getiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer ise, "İşte sizler bunun için siyaset yapacaksınız, bizler bunun için ekonomide oda başkanları olarak gerekenleri yapacağız. Tabii temennimiz özellikle Gaziantep milletvekillerimizin kentin yüksek menfaatleri doğrultusunda yeri geldiğinde bir araya gelmeleri, el ele vermeleri, Gaziantep için çalışmaları, olası

koalisyonlar içerisinde yine ülkenin ve Gaziantep'in yüksek menfaatleri doğrultusunda da bizlerle el ele çalışmalarıdır" şeklinde konuştu.

Seçimlerden sonra GSO olarak seçilen adaylarla her konuda el ele çalışma sözü veren Koçer, sözlerine şöyle devam etti:

"Her zaman el ele çalışmalıyız. Çünkü sanayiin sorunu çoktur, bunları hep birlikte çözeceğiz. MHP'nin özellikle ekonomiye yönelik söylemlerinde biraz daha öne çıkmasını ve seçim sonrası ekonomi ile ilgili görüşlerini biraz daha fazla kamuoyuna sunmasında fayda var. Çünkü bu konuda bazı eksiklikler var diye düşünüyorum. Seçim sonuçları ne olur bilmiyorum ama seçilen arkadaşlarımızla iyi bir çalışma dönemi içerisinde olacağımıza inanıyorum."

MHP milletvekili adayı Mehmet Özdemir de, GSO'nun yalnızca Gaziantep'i değil bütün Türkiye'yi yönlendirme kapasitesine sahip bir güç olduğunu belirterek, "Biz Gaziantep'te yaşayan insanlar olarak sanayi odamızla gurur duyuyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi olarak sanayi odamızın Ankara ve İstanbul merkezli başarılarını da takip ediyor ve bu anlamda katkımız ne olursa her zaman ortaya koyacağımızı da bilinmesini istiyoruz. MHP, 57. hükümet döneminde bir deneyim kazanmıştır. Ekonomiyi etkileyen faktörleri

ve dış faktörleri görme şansını yakalamıştır. İnşallah edindiğimiz bu tecrübelerle hazırladığımız plan ve projeler başarıya ulaşacaktır" dedi.

MHP milletvekili adayı Hasan Özdemir ise, kendisinin Gaziantep'e yabancı birisi olmadığını ve merkez valiliği görevi süresince kentle yakından ilgilendiği söyledi. Ekonomik programlarla ilgili çalışmalarının tamamlandığını belirten Özdemir, "Ekonomik kalkınmanın yanında Türkiye'nin diğer konularıyla ilgili de bizim programlarımız belli. Biz halkımızın emrinde olacağız, doğru işler yapacağız" diye konuştu.

(ST-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title