Haberler

Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'nden Esnaflara Uyarı

Zonguldak Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş, Esnaf ve Sanatkar Niteliğine Sahip Olan Kişilerin, Kamu Kurum ve Kuruluşlardaki Ruhsat, İzin Dahil Her Türlü İş ile İşlemleri Esnasında Esnaf ve Sanatkar Sicil Tasdiknamesi İsteneceğini Söyleyerek, Bağlı Bulundukları Sicil Müdürlüklerine Müracaat Etmeleri Konusunda Uyardı.

Zonguldak Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş, esnaf ve sanatkar niteliğine sahip olan kişilerin, kamu kurum ve kuruluşlardaki ruhsat, izin dahil her türlü iş ile işlemleri esnasında esnaf ve sanatkar sicil tasdiknamesi isteneceğini söyleyerek, bağlı bulundukları sicil müdürlüklerine müracaat etmeleri konusunda uyardı.

Zonguldak Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş yaptığı açıklamada, esnaf ve sanatkar niteliği taşıyan kişilerin ilgili meslek odalarına ve esnaf ve sanatkarlar siciline kayıt olmaları gerektiğini ifade etti.

Göktaş, "Esnaf ve sanatkar niteliğine haiz bazı kişilerin ilgili meslek odası ile esnaf ve sanatkarlar siciline kayıt olmadan kayıt dışı faaliyetlerini sürdürdükleri tespit edildi. Bundan böyle bu gibi kişilerin kamu kurum ve kuruluşlarındaki ruhsat, izin dahil her türlü iş ve işlemleri esasında esnaf ve sanatkarlar sicil tasdiknamesi istenecektir. Halen sicil tasdiknamesi bulunmadan kayıt dışı mesleki faaliyette bulunan esnaf ve sanatkarlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarındaki iş ve işlemleri sırasında sıkıntı ile karşılaşmamaları açısından, bağlı bulundukları sicil müdürlüklerine acilen başvurmaları gerekmektedir" dedi.

(SD-AK)

02.02.2007 18:54 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title