Haberler

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün Üniversitemizde İncelemelerde Bulundu

Güncelleme:

Sanayi Ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün Üniversitemizi Ziyaret Ederek, TEKMER Ve TEKNOPARK'ta İncelemelerde Bulundu.

Sanayi ve ticaret bakanı nihat ergün üniversitemizi ziyaret ederek, tekmer ve teknopark'ta incelemelerde bulundu.

Bakan Nihat Ergün'ün Üniversitemizi ziyareti sırasında; Gaziantep Milletvekilleri Fatma Şahin, Özlem Müftüoğlu, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakan Ergün TEKMER'i ziyareti sırasında "En Başarılı Proje" seçilen, Prof. Dr. Arif Nacaroğlu'nun öğrencileri Fatma Bakır ve Meryem Kabasakal'a plaket takdim etti.

Gaziantep Üniversitesi TEKNOPAK hakkında Bakan Nihat Ergün'e bilgi veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, TEKNOPARK'ın yüzde 48 oranındaki doluluk oranıyla 21 firmanın faaliyet gösterdiğini söyledi.

TEKNOPARK'ın 2008 yılının ortasında faaliyete geçtiğini ve ortaklık statüsü konusunda ciddi bir problemlerinin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Coşkun, "Binde birine ortak olduğumuz bir ortaklık statüsü vardı.

Sizlerin ve Sayın Maliye Bakanımızın da destekleriyle ortaklık statüsünü yeni baştan düzenleyerek şuanda 996 hissemiz var. Bir hisse sanayi odası, bir hisse ticaret odası, bir hisse büyükşehir belediyesi ve bir hisse de Üniversite vakfının ortaklığı şeklindedir. TEKNOPARK'ı ortak akıl ışığında; sanayi odası, organize sanayi müdürlüğü, belediyeler, Valilik gibi kuruluşlarla yakın iş birliğiyle çalışma potansiyelini arttırmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"Üniversitemiz şehirle hemhal olacak, her alanda işbirliği içerisinde, karşılıklı iletişime öncülük edecek ortak aklın önemli bir ayağı haline getirmeye çalışıyoruz" diyen Prof. Dr. Coşkun, "İzole, steril, kendi içerisinde yaşayan bir üniversite değil, mutlaka şehirdeki bütün kuruluşlarla çok yakın ilişki içerisindeyiz" ifadesinde bulundu.

"Sanayi ve Üniversite işbirliği olacaksa Türkiye'deki en iyi modeli Gaziantep'ten çıkaracağız diye Sanayi Odası Başkanımızla bir taahüdümüz var" diyen Prof. Dr. Coşkun, "Gaziantep bölgenin değil, Ortadoğunun merkezi durumundadır. Bunun farkında olan bir Üniversite olarak, kendimizi farklı bir konumda konumlandırmaya çalışıyoruz. Lokal, yerel bir üniversite olamayız. Çevre ülkelerinde de aramıza yüzlerce öğrenci katıldı. Lisans ve doktora seviyesindedir.

Temel sıkıntılardan birisi ise özellikle öğretim üyelerinin araştırma geliştirme faaliyetlerinin teşvik edilmesi noktasında biraz daha yeni unsurlar katmak gerektiğine inanıyorum" diyerek, ağırlıkla ders vermeye yönelen öğretim üyelerinin AR-GE anlamında da destek ve teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title