Haberler

Sanayi Sitelerinin Sorunlarına Neşter Atılıyor

Güncelleme:

Adana'da sanayi sitelerinin yıllardır kanayan yara haline dönüşen sorunların çözümü için ilk adım atıldı.

Adana'da sanayi sitelerinin yıllardır kanayan yara haline dönüşen sorunların çözümü için ilk adım atıldı. Adana Sanayi Odası'nın çağrısıyla gerçekleştirilen ve kamu, yerel yönetimler, TOBB'a bağlı odalar, OSB ile sanayi sitelerinin birliktelik tablosunun sergilendiği toplantıda, ulaşım, su, kanalizasyon, kent estetiği ve drenaj kanalı sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Yeşiloba Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Metal, Orta Ölçekli, Modern ve Kaportacılar Sanayi, ATİKOP Toptancılar Siteleri ile Seyhan Ticaret, Arslandamı ve Adana İş merkezleri sorunlarının görüşüldüğü Metal İşleri Sanayi Sitesi Salonu'ndaki toplantıya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Fikret Yeni, Devlet Su İşleri 6.Bölge Müdür Yardımcısı Celal Baş, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çalışkan, Adana Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü, Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ yetkilileri ile sanayi sitelerinin yöneticileri ve sanayiciler katıldı.

KIVANÇ: "KALKINMADA ORTAK HAREKET ŞART"

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, kentlerin sanayi, ticaret ve turizmde kalkınması ve marka kent haline gelmesi için, kent dinamiklerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, TOBB'a bağlı odalar olarak, kamu, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve diğer dinamiklerle aynı amaç etrafında birlikte hareket etme gerekliliğinin bilincinde olduklarını söyledi. Kıvanç, "Kamu ve yerel yönetimleri, farklı siyasi partiler ve düşünceler, oda, borsa, organize sanayi bölgesi ve sitelerin temsilcileriyle birliktelik adına güzel tablonun oluşmasından ve önemli bir sorunun çözüme kavuşması için ilk adımı atmaktan kentimiz adına mutluluk duyuyoruz" dedi.

YENİ: "KENT İÇİN HER KATKIYI YAPMAYA HAZIRIZ"

Adalet ve Kalkınma Partisi Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Adana'nın yaşanabilir bir kent olması ve sorunların çözümüne yönelik çalışmalara ve yatırımlara, siyasi beklenti içine girmeden her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını söyledi. Sanayi bölgesindeki derenin ıslah edilmesi için DSİ tarafından yapılacak yatırımların takipçisi olacağını bildiren Yeni, "Ak Parti iktidarı olarak, kentin herhangi bir sorunun giderilmesiyle ilgili gerekli tüm imkanları seferber edilmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Tüm sivil toplum örgütleri ve seçilmişlerin taleplerinin karşılanması için her türlü gayreti göstereceğimiz sözünü veriyorum" diye konuştu.

KARALAR: "BU TABLO ADANA'YI ÇOK İLERİYE TAŞIYACAK"

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, sanayi siteleri sorunlarının çözümüne yönelik gerçekleştirilen toplantının heyecan ve ümit verici olduğunu belirterek, "Kamu, yerel yönetimler ve Odalar Borsalar olarak sergilenen bu tablo, istihdamı artıracak, eski sanayi şehri günlerini getirecek, Adana'yı çok ileriye taşıyacaktır" dedi.

Sanayici ve bölgede iş yeri olan birisi olarak, üretim ve istihdama önemli katkı yapacak yatırım ve düzenlemeler için elinden tüm çabayı göstermeye hazır olduğunu ifade eden Karalar, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hareket ettiklerini, sivil toplum örgütleri ve iş dünyası ile kurulan işbirliğinin şehrin gelişmesini hızlandıracağını kaydetti.

Başkan Karalar, sinek üretmesi yanında 15 bini aşkın insanın çalıştığı sitelerde biraz daha geliştirme ve güzelleştirme yapıldığı takdirde sayının ikiye katlanacağını, her şeyin yerel yönetimlerden beklenmemesi gerektiğini belirtti. Sitelerdeki işgal edilen alanların terk edilmesini isteyen Karalar, "Siz sokaklarınızı işgalden kurtarın, temizleyin biz de Büyükşehir Belediye Başkanımızla yollarınızı yapalım" çağrısında bulundu.

SÖZLÜ: "SİTELERDE OSB STANDARTLARINI HEDEFLEDİK"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, hizmet sürecinde tüm Adanalıların desteğine ihtiyaç duyduklarını ve Adana'nın kaybettiği zamanı telafi etmeyi amaçladıklarını belirterek, birliktelik adına yaşanan tablonun güzel günlerin ve hizmetlerin habercisi olduğunu vurguladı.

Sanayi sitelerini organize sanayi bölgesi standartlarına taşımak istediklerini, bu hedefe ulaşmak için Büyükşehir Belediyesi olarak tüm yatırımların yapılacağını açıklayan Başkan Sözlü, sağlıklı altyapıya kavuştuğunda sitelerin üretim kapasitesinin artacağını ve bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini, yerli ve yabancı firmaların bölgeden mal alımlarının artacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, çağdaş belediyeciliğin şehrin gelişmesine, üretim merkezine dönüşmesine ve halkın refah toplumunun bir parçası haline gelmesi için çalışmalar yapmak olduğunu belirtti. Sanayicinin, işadamının, üreticinin, Adana ekonomisinin önünü açmak için mücadele edeceklerini bildiren Sözlü, şöyle konuştu:

"Önümüzdeki süreç, siyasi çekişmelerin olmadığı, hizmetin ve birlikteliğin olduğu, dayanışmanın hayata geçtiği bir dönem olacak. Bu dönemde elbirliğiyle Adana'ya hizmet etmenin çabası içerisinde olacağız. Adana'nın önünü açmak, hak ettiği yere taşımak, Adanalılara layık olmak zorundayız. Bu çerçevede hep birlikte hep beraber örnek çalışmalar yapacağız."

BÖLGE İÇİN PROJELER ANLATILDI

Toplantıda, DSİ 6.Bölge Müdür Yardımcısı Celal Baş, drenaj kanalının ıslah edilerek çevre kirliğinin önlenmesi ve su tahliyesinin sağlıklı biçimde yapılması, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Şuayip Sarıkaya, su, kanalizasyon, Büyükşehir Belediyesi İmar, Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Birgül Ağdemir de yol, altyapı ve estetik çalışmalarını içeren projelerin sunumunu gerçekleştirdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zeydan Karalar Hüseyin Sözlü Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title