Haberler

GAZİANTEP - Sanayi kenti Gaziantep, ihracatta üst sıraları zorluyor

Güncelleme:

Sanayisi ve üretimiyle ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan ve en fazla dış satım yapan 5'inci kent olan Gaziantep, ihracatta hedef büyüttü.

Sanayisi ve üretimiyle ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan ve en fazla dış satım yapan 5'inci kent olan Gaziantep, ihracatta hedef büyüttü.

AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlediği bilgilere göre, bu yılın ilk yarısında ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 artıran Gaziantep, ilk 6 ayda 4 milyar 825 milyon 290 bin dolarlık dış satıma imza attı.

Gaziantep bu tutarla, İstanbul (40 milyar 715 milyon 379 bin dolar), Kocaeli (7 milyar 840 milyon 382 bin dolar), Bursa (7 milyar 473 milyon 73 bin dolar) ve İzmir'in (5 milyar 651 milyon 308 bin dolar) ardından en fazla ihracat yapan kentler arasında 5'inci sırada yer aldı.

İhracatta bir üst basamağa yükselmeyi hedefleyen kentte sanayiciler bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor.

"Geçen sene Ankara'yı geçmişti, şimdi ise İzmir'e yaklaşıyor"

TİM Başkanı İsmail Gülle, hububat, bakliyat, tekstil, kuru meyve ve halı sektörüne yönelik birliklerin bölge ve kentte bulunduğuna işaret etti.

Kentin en büyük ihracatı tekstilden sağladığını belirten Gülle, "Hububat ve bakliyatta da önemli ihracat söz konusu. Halı ihracatının büyük bölümü buradan yapılıyor. İhracatta bizim yüzümüzü ağartan bir performansa sahip." dedi.

Gülle, kentin ihracatta önemli başarılar sağladığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Burası ihracatı, üretimi, yatırımı bilen, İpek Yolu'nda çok önemli ticaret kültürüne sahip olan bir bölgemiz. Bu bölge hem kendi insanı hem de çevredeki illerle beraber önemli bir ekosistem üretmiş. Burada önemli bir başlık da gastronomi. Buradaki lezzetlerle Türkiye'nin tarım sektöründeki çeşitliliğini, lezzetlerini dünyaya tanıtma imkanı yakalıyoruz. Gaziantep bizim 5. ihracat merkezimiz. Gaziantep çok hızlı şekilde yukarıya doğru büyüyor. Geçen sene Ankara'yı geçmişti, şimdi ise İzmir'e yaklaşıyor."

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci de Gaziantep'in ihracattaki başarılarını sürdürdüğünü ifade etti.

Kileci, "Kentimiz, ihracatın ithalatı karşılama oranında ise yüzde 148'lik seviyesiyle kendisine rakip illerden ayrılıyor. Ayrıca Gaziantep, haziran ayında tarihinin en yüksek aylık ihracatını gerçekleştirerek yeni bir rekora imza attı. Hedefimiz, Gaziantep'i en fazla ihracat gerçekleştiren iller sıralamasında daha da yukarılara taşımak." dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Gaziantep İhracat Türkiye İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title