Haberler

Sanayi Bakanlığı'ndan "Erzurum Fıkrası" Açıklaması

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan, Bakan Coşkun'un Kadınlar Günü'nde Anlattığı ve Tepkilere Neden Olan "Erzurum Fıkrası"na Açıklama Geldi. Açıklamada, Coşkun'un Fıkrayı, Kadına Gerekli Önemin Verilmemesine Örnek Göstermek Amacıyla Anlattığı Kaydedildi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Bakan Ali Coşkun'un İzmir'de anlattığı "Erzurum Fıkrası"nı kadına gereken önemin verilmemesine örnek göstermek amacıyla anlattığı kaydedildi.

Fırkanın "Kadınlar günü gafı" eleştirilerine neden olması üzerine, Sanayi Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Coşkun'un fıkrayı kadına gereken önemin verilmemesine örnek göstermek amacıyla anlattığı kaydedilen açıklamada, Bakan'ın sözlerinin çarpıtıldığı ifade edildi. Açıklamada, Coşkun'un, "halk arasında hanımına önem veren kişilere 'kalbi ılık' yerine 'kılıbık' dendiğini ifade ederek" son günlerde Erzurum'a atfedilen söz konusu fıkra yoluyla kadına gerekli önemin verilmemesine örnek gösterdiği savunuldu.

"Sanki Erzurum halkının kadınına karşı tutumun eleştiren bir fıkra gibi gesterilerek kamuoyu ve Erzurumlu vatandaşlarımız yanıltılmıştır" denilen açıklamada şunlar belirtildi:

"Toplumsal değerlere bağlılığı ve vatanseverliği Sayın Bakanımız tarafından her zaman takdire şayan bulunan Erzurum halkına Sayın Bakanın büyük saygısı vardır. Nitekim 9 Mart akşamı Doğu Televizyonu ana haber bültenine konu hakkında kendisine yöneltilen sorulardan birine Sayın Bakan, 'Erzurumlu hemşehrilerimi üzecek bir söz söylemem kendimi inkar etmek demektir' şeklinde cevaplandırmıştır.

Erzurum halkının böylesine çarpıtılmış bir haberden etkilenmeyeceğine olan inancımızla konunun bu çerçevede değerlerinilmesini dileriz."

Coşkun'un İzmir'de anlattığı fıkra şöyle:

"Yabancı bir grup Erzurum'a gitmiş. Burada erkeklerin kadınlara verdiği değeri görünce çok şaşırmış. Anadolu'nun bir çok yerinde kadınlar bağda, bahçede, tarlada ellerinde kazma, küreklerle gezerken, erkeklerde ağızlarında sigara tütürüyorlarmış, ancak Erzurum'da bunun tam tersi görüntüler varmış. Kadınlar önde yürürken, erkekler kazma küreği sırtlanmış arkadan geliyorlarmış. Yabancı grup, Erzurumlu ağalara bunun nedenin sormuş. Ağalar; 'PKK mayın döşemiş de kadınları o yüzden öne sürüyorlar' diye yanıt vermiş."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title