Haberler

Sanatseverler Atıl Binayı Konservatuvara Dönüştürdü

Zonguldak Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün Taşınması Üzerine Atıl Hale Gelen Bina, Sanatseverler Tarafından Yeniden Düzenlenerek Konservatuvara Dönüştürüldü.

Zonguldak Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün taşınması üzerine atıl hale gelen bina, sanatseverler tarafından yeniden düzenlenerek konservatuvara dönüştürüldü.

Zonguldak Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün yeni binasına taşınması üzerine atıl ve harabe durumda bulunan eski bina, sanatseverler ve belediyenin ortak çalışmasıyla yeniden düzenlendi. Çevre düzenlemesi ve yapılan tadilatın ardından binada Zonguldak Belediyesi Konservatuvar Müdürlüğü kurulurken, Türk Sanat Musikisi Topluluğu da çalışmalarına başladı. Son provalarını sürdüren topluluk, yeni yılın ilk haftasında konser vermeye hazırlanıyor.

Topluluğun aylardır yeni yılda verilecek konsere hazırlandığını belirten Zonguldak Belediye Kültür Merkezi Müdürü Abdullah Bakır, "Küçük de olsa her tarafı değerlendirmeye çalışıyoruz. Eski Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne ait alanı konservatuvar olarak faaliyete geçirdik. 2 yıldır arkadaşlarımız zor durumda çalışıyor. Ama iyi işler çıkartıyoruz. Elimizde olan ve belediyenin imkanlarıyla boş arazileri değerlendiriyoruz. Arkadaşlarımızın da büyük gayreti oluyor. Halkımızın karşısına en iyi performansla

çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

2007 yılında il içinde ve dışında çok sayıda konser verdiklerini dile getiren Bakır, yeni yılın ilk konserini 4 Ocak Cuma günü Atatürk Kültür Merkezi'nde verileceklerini, tüm halkın davetli olduğunu sözlerine ekledi.

(SD-SD-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title