Haberler

Sanatları Engel Tanımıyor

Ordu’nun Ünye ilçesinde bulunan özel bir bakım merkezinde zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşlar sanatsal el nakışları üzerine yaptıkları etkinler ile engellerini aşıyorlar.

Ordu'nun Ünye ilçesinde bulunan özel bir bakım merkezinde zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşlar sanatsal el nakışları üzerine yaptıkları etkinler ile engellerini aşıyorlar.

Ünye Mürvet Vidinli Halk Eğitimi Merkezinin sağladığı usta öğreticilerle birlikte engelli bireylere sanatsal, sportif ve kültürel etkinlikler düzenleyen bakım merkezi kişilere özgüven duygusunu tetikleyecek etkinlikler düzenleyerek kişilerin ortaya çıkardıkları sanatları bir eğitim ve rehabilite yöntemi olarak kullanıyor.

"Hem eğitiyor hem eğlendiriyoruz"

Bakım merkezinde zihinsel engelli bireylere sanatsal eğitimin verildiğini söyleyen öğretmen Neslihan Taşoğlu, "Bizler her sene özel öğrencilerimizin yapmış olduğu el sanatları ürünlerini ortaya çıkarıyoruz. Derslerimizde daha çok sanatsal çalışmalar olan takı, kolye, küpe, el nakışları ile ilgili birçok alanda sanatsal çalışmalar dersi veriyoruz. Derslerimiz de daha çok eğiterek ve eğlenerek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

El sanatları eğitiminin engelli bireylere dersinin verilmesindeki amacının açıklamasını yapan Psikolog Ebru Yeniyıldız, "El sanatları eğitiminin engelli bireyin başarı duygusunu tatması, güven ve cesaretinin artması, algılama gücü ve kendini ifade edebilme duygusunu geliştirmesi gibi konularda oldukça etkili bir yöntemdir. Bu özelliklerinin yanı sıra engelli bireyin psikolojik boyutunun psikomotor becerilerinin gelişimini, bireyin toplum içinde kabulünü sağlamaktadır. Sanatsal faaliyetlerle, yetersizliği olan bireye gerekli bilgi ve beceriler kazandırılarak, sosyal ve fiziki çevresinde bazı değişiklikler yapıldığında yetersizliğin engel durumuna dönüşmesinin önlenebileceği de görülmüştür" ifadelerini kullandı. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ünye Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title