Haberler

"Sanatçıların köyü"nde kerpiç evler atölyeye dönüşüyor

Konya'nın Hüyük ilçesindeki Sonsuz Şükran köyünde bulunan kerpiç evler, yaz dönemi ile kişisel daimi atölyeye dönüşecek.

Sonsuz Şükran köyünün kurucusu Mehmet Taşdiken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıl önce kurulan sanatçılara ait kerpiç yapılardan oluşan köyde bir hayallerinin daha gerçeğe dönüştüğünü görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Benzerleri tarihin derinliklerinde kalmış bir sivil sanat ve kültür hareketinin artık kurumsallaşmaya doğru gittiğini ifade eden Taşdiken, "Sonsuz Şükran köyünde 45 önemli ve geniş spektrumlu daimi atölye hedefimizin ilk temellerini atıyoruz. Kerpiç evlerde kurulacak atölyelerle her ev sahibi, kendisi için de kalıcı olacak, birikimlerini aktarabilecek bir self-disiplin sistemi kurmuş olacaktır." dedi.

"Çevredeki insanları da meslek sahibi yapacak"

Taşdiken, proje çerçevesinde kurulacak atölyelerin kalıcı ve daimi atölyeler şeklinde olacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Köyün etrafında insanları hem sanatta, hem de kendi mesleklerinde daha profesyonel bilgilerle mücehhez kılacak olan bu atölyeler, aynı zamanda çevredeki insanları da meslek sahibi yapacak. Kerpiç evlerde kurulacak 45 atölye, çok yetkin isimlerle yazın faaliyetlerine başlıyor. Sonsuz Şükran köyü artık kalıcı olarak Türkiye'nin çok önemli kültür sanat merkezlerinden biri haline dönüşüyor. Bu kapsamda sanatçıların kaldığı her kerpiç ev, ayrı bir atölye olacak. Yine diğer mevsimlerde de burada faaliyetler artarak devam edecek."

"Meslek edindirme atölyeleri olacak ama bunlar çok yüksek nitelikli olacak"

Her sanatçının kendi ismiyle açacağını atölyelerin kalıcı olacağını anlatan Taşdiken, sanatçıların ömürleri boyunca bu atölyelerde her türlü faaliyeti gerçekleştireceğini bildirdi.

Taşdiken, atölyelerde sanatın resim, heykel, sinema, müzik, fotoğraf gibi bütün alanlarıyla ilgili konular üzerinde profesyonel olarak yoğunlaşılacağını vurgulayarak, "Buralar meslek edindirme atölyeleri olacak ama bunlar çok yüksek nitelikli olacak. Bir bakıma master ya da doktora seviyesinde atölyeler olacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de bu tür atölyelerin genelde kişisel değil, toplu açıldığını anlatan Taşdiken, "Bu atölyeler de geçici süreler için oluyor ve paralı, ticari olarak yapılıyor. Bu bakımdan da burası çok farklı olacak. Dünyada bir örneği var mı? Ben gerçekten bilmiyorum ama Türkiye'de olmadığını biliyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Hüyük Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title