Haberler

Sanatçılardan 1 Mayıs Tepkisi : "Hükümet Demokrasiden Ne Anladığını Gösterdi"

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarında polisin orantısız güç kullanmasına sanatçılar da tepki gösterdi.
Devlet Tiyatroları ve Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı (TOBAV) tarafından yapılan açıklamada, hükümetin demokrasi anlayışı eleştirilerek, 1 Mayıs'taki olayların Türkiye'deki demokrasi kavramının içinin ne kadar boş olduğunu bir kez daha kanıtladığı belirtildi.

İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarında polisin orantısız güç kullanmasına sanatçılar da tepki gösterdi.

Devlet Tiyatroları ve Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı (TOBAV) tarafından yapılan açıklamada, hükümetin demokrasi anlayışı eleştirilerek, 1 Mayıs'taki olayların Türkiye'deki demokrasi kavramının içinin ne kadar boş olduğunu bir kez daha kanıtladığı belirtildi. Türkiye'de kültürünün oluşturulmadığı, sadece söze dayalı bir demokrasinin olduğu vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"1 Mayıs'ta ülkemizde yaşananlar, demokrasi kavramının ne kadar içi boş olduğunu bir kez daha kanıtladı. Hükümet, demokrasiden ne anladığını 1 Mayıs'ta gösterdi. 1 Mayıs'ta yaşananların hiçbir noktasında kültüre dayalı bir bakış açısı, demokrasinin yerleşmiş kültüründen gelen bir özgüven yoktu. Aksine, hoşgörüsüzlüğü ya da bir sınıfın başka bir sınıf üzerinde hakimiyet kurmak istemesinin silahlı, coplu, tekmeli, gazlı fotoğrafı vardı. Ve işin ilginç tarafı, demokrasi kültüründen haberdar olmayanların, "demokrasi, demokrasi' derken nasıl bir kandırmaca içerisinde oldukları çıktı ortaya." (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title