Haberler

Sanatçılar Demokrasi Nöbetinde

- Meydandan genel görüntüler Sanatçılar Bengü, Ece Erken, Yavuz Bingöl ve Hande Yener'in sahnede konuşması Sanatçılar Alişan ve Nihat Doğan ile röportajlar FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler İzmir'de yoğun katılımla devam eden "demokrasi nöbeti"ne Yavuz Bingöl, Alişan, Nihat Doğan, Hande Yener ve Bengü'nün de aralarında yer aldığı sanatçılar da destek verdi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar: "Bu şerefsiz terör örgütünün, zaman zaman Mehmetçiğimizin, zaman zaman öğretmen ve polis kılığına girmiş bu alçakların kalkıştığı darbe girişimine ancak böyle cevap verilebilirdi" İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için yoğun katılımla devam eden "demokrasi nöbeti"ne Yavuz Bingöl, Alişan, Nihat Doğan, Hande Yener ve Bengü'nün de aralarında bulunduğu sanatçılar da destek verdi.

- Meydandan genel görüntüler

Sanatçılar Bengü, Ece Erken, Yavuz Bingöl ve Hande Yener'in sahnede konuşması

Sanatçılar Alişan ve Nihat Doğan ile röportajlar

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

İzmir'de yoğun katılımla devam eden "demokrasi nöbeti"ne Yavuz Bingöl, Alişan, Nihat Doğan, Hande Yener ve Bengü'nün de aralarında yer aldığı sanatçılar da destek verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar:

"Bu şerefsiz terör örgütünün, zaman zaman Mehmetçiğimizin, zaman zaman öğretmen ve polis kılığına girmiş bu alçakların kalkıştığı darbe girişimine ancak böyle cevap verilebilirdi"

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için yoğun katılımla devam eden "demokrasi nöbeti"ne Yavuz Bingöl, Alişan, Nihat Doğan, Hande Yener ve Bengü'nün de aralarında bulunduğu sanatçılar da destek verdi.

Konak Meydanı'nda tutulan "demokrasi nöbeti"ndeki yoğunluk, havanın kararmasıyla arttı.

Güvenlik noktalarından geçerek valilik önüne kurulan platformun etrafında toplanan, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan vatandaşlar, darbe girişimini protesto eden sloganlar attı.

Alanda, "Bizi FETÖ'nün fil ordusuna Ebabil yapan Allah'a hamdolsun", "Dünya liderlerinin abisi, İslam aleminin can simidi, 780 bin kilometrekarenin hizmetkarı, siyonistlerin korkulu rüyası, Recep Tayyip Erdoğan", "Bugün Tayyipçiyim, Atatürkçüyüm, ülkücüyüm, Kürdüm, Lazım, Çerkezim yok, ya bu vatanın evlatlarıyız ya da değil", "İçinde kurt olan elmayı yemediğimiz gibi, elmayı da kurda yedirmeyiz", "Sen bize 'sokağa çıkın' dedin, biz sana Osmanlı'yı getirdik" pankartları dikkati çekti.

Zaman zaman meşaleler yakıp tekbir getiren alandakiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayınlanan Meclis'teki konuşmasını, alkışlar eşliğinde seyretti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, meydanı dolduran her görüşten, her yaştan İzmirlilerin önünde saygıyla eğildiğini söyledi.

"Darbecilere idam" tezahüratları üzerine "Cumhurbaşkanınız, başkanınız ne dedi: Halkımız ne derse onu yaparız." ifadesini kullanan Hotar, şöyle konuştu:

"Bu şerefsiz terör örgütünün, zaman zaman Mehmetçiğimizin, zaman zaman öğretmen ve polis kılığına girmiş bu alçakların kalkıştığı darbe girişimine ancak böyle cevap verilebilirdi. Sizler çocuklarınızın geleceğini düşündünüz, 'Çanakkale geçilmez' diyen şehitlerinizin kanını yerde bırakmadınız. Gerek ulusal gerek uluslararası düşmana geçit vermediniz. Çocuklarınızın hafızasına darbeyi yerleştiren alçaklara karşı durdunuz, çocuklarınız da darbeye karşı nasıl dik durduğunuzu, helikopterlere, F-16'lara nasıl kafa tuttuğunuzu onur duyarak anlatacak."

Sanatçılar da meydanda

Bu arada, yapımcı Polat Yağcı öncülüğünde Yavuz Bingöl, Cengiz Kurtoğlu, Bengü, Hande Yener, Alişan, Nihat Doğan, Berdan Mardini, Berkay, Ece Erken, İclal Aydın, Şoray Uzun, Aylin Coşkun, Yaşar İpek ve Ersin Düzen'in de aralarında bulunduğu sahne ve televizyon dünyasının bilindik isimleri, sahneden alandakilere seslendi.

Yavuz Bingöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 Eylül Darbesi'nde işkence görmüş ozanın çocuğu olduğunu söyledi.

Darbeyi yapanların halkın ödediği vergilerle düşmana karşı kullanılmak üzere alınan silahları halka karşı kullandığını ifade eden Bingöl, "Bunların cehennemde bile yerleri yoktur. Hiç mi türkü dinleyip kederlenmediniz, şiir okuyup duygulanmadınız? Anaların sütünü emmişler ama insanlıktan nasiplerini almamışlar. Darbe girişimlerinin olduğu yerlerde liderler kaçar ama Cumhurbaşkanımız halkıyla kol kola girdi, bu darbe önlendi." diye konuştu.

Alişan da darbe girişiminde bulunanların halkın tepkisini hesaplayamadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Yine hesaplayamadıkları şey, Türkiye'nin çok güçlü, ölümü göze almış lideri var, başkomutanımız var. Halk, Cumhurbaşkanımız, bu darbeyi bertaraf etti. Allah bir daha yaşatmasın. Her gün değişik canilik fotoğrafları çıkıyor. Bunları yapan, cehenneme bile alınmayacak şeyler yapmış. Bunun cezası neyse o olsun, idamsa idam olsun."

Nihat Doğan da dünyada ilk defa bir darbeyi halkın durdurduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Adnan Menderes'in asılmasındaki en büyük nedenlerden biri, evlerinde korkup bir mantar tabancası bile patlatmayan halkımızdır. İşte 80 yıllık mazlumların kabul olmuş duası Erdoğan'ın bu ülkeye yapmış olduğu en büyük hizmet, ne yollar, köprüler, sağlıktaki atılımlar ne de ekonomidir. Recep Tayyip Erdoğan, emperyalizmin uyutmuş olduğu uyuyan ümmeti uyandırmıştır. Onun uyandırması noktasında Türk halkı, öz kimliğine bürününce o öz güveniyle adeta Bedir'in aslanları gibi tarih yazmıştır."

"Babalarımız Adnan Menderes'e, dedelerimiz Abdülhamit'e ağlamış ama bizler Erdoğan'a ağlamak istemedik. Ağlamak istemediğimiz için milletle demokrasi kahramanlığı yazdık." görüşünü paylaşan Doğan, "Kalleş bir örgütle karşı karşıyayız. Yunan'ın yapmadığını bu alçaklar, haysiyetsizler yaptı. Demokrasi kahramanlığı gösteren Türkiye'nin önünde eğiliyorum." dedi.

Ece Erken de demokrasiye "evet", darbeye "hayır" demek için meydanlarda olduklarını belirterek, "Allah Cumhurbaşkanımız ve halkımızdan razı olsun, bu darbeyi çok güzel önlediler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yavuz Bingöl Nihat Doğan Ece Erken Alişan Politika Güncel Haberler

title