Haberler

Sanatçılar Akm'nin Yıkılma Kararını Protesto Etti

Sanatçılar, Bazı Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Örgütlerinin Üyelerinden Oluşan Grup, Taksim'de Protesto Gösterisi Yaparak, Atatürk Kültür Merkezi (Akm) ve Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinin Yıkılmamasını İstedi.

Sanatçılar, bazı sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinin üyelerinden oluşan grup, Taksim'de protesto gösterisi yaparak, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinin yıkılmamasını istedi.

Aralarında Rutkay Aziz, Ayla Algan, Çolpan İlhan, Selahattin Taşdöğen, Metin Coşkun, Levent Ülgen, Cahit Berkay, Nejat Yavaşoğulları ve Bedri Baykam'ın da bulunduğu çok sayıda sanatçı, tiyatro çalışanı, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütü temsilcilerinden oluşan grup, AKM önünde toplandı.

Burada tiyatro sanatçısı Orhan Aydın tarafından okunan basın açıklaması metninde, gecekondularda yaşayanların evleri yıkılırken direndikleri belirtilerek, "Biz de kendi salonlarımızı, sahnelerimizi aynı niyetle, dikkatle, özenle korumalıyız. Sanat korkakların işi değildir" denildi.

Sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri temsilcilerinin de yaptıkları açıklamalarda AKM ve Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinin yıkılmamasını istedikleri gösteride, Cahit Berkay ve Hüsnü Şenlendirici şarkılar seslendirdi, Levent Ülgen, Metin Coşkun ve Ataol Behramoğlu da şiirler okudu.

Grup, gerçekleştirilen dans gösterisinin ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title