Haberler

Sanatçı ve Aydınlar Agos Gazetesi Sattı

Aralarında Sanatçı ve Aydınların Bulunduğu Yaklaşık 100 Kişilik Grup, Agos Gazetesiyle Dayanışma İçerisinde Olduklarını Göstermek İçin Agos Gazetesi Sattı.

Aralarında sanatçı ve aydınların bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup, Agos gazetesiyle dayanışma içerisinde olduklarını göstermek için Agos gazetesi sattı.

Ellerinde Agos gazetesi özel sayısı taşıyan yaklaşık 100 kişilik bir grup Taksim Meydanı'nda toplandı. "Hrant Dink öldü, Agos hala yaşıyor" sloganlarını atan grup üyeleri, Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyerek gazete sattı. Grup üyeleri yürüyüş sırasında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bazı vatandaşlar ise 3 YTL'ye satılan gazetelerden 2'şer tane aldı.

Gazete satarak Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı'na dönen grup, burada bir basın açıklaması yaptı. Aralarında Ahmet Ümit, Celal Başlangıç, Oya Baydar gibi sanatçı ve aydınların da bulunduğu grup adına konuşan sanatçı Zeynep Tanbay, "Biz Agos ile dayanışma için buradayız. 5 bin gazete ile buraya geldik. Agos'un Dink anısına özel sayısının çoğunu sattık" dedi.

Çevrede güvenlik önlemleri alınırken basın açıklamasının ardından grup üyeleri sessizce dağıldı.

Ön sayfasında "Umuda Uçtu" başlığı bulunan Agos gazetesinin Hrant Dink anısına yayınladığı 24 sayfalık özel sayıda, Dink'in fotoğrafı güvercinlerle birlikte yer aldı.

(YM-ED-FS-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title