Haberler

Sanatçı – Öğrenci Buluşması Devam Ediyor

Güncelleme:

3. Antalya Televizyon Ödülleri programı kapsamında düzenlenen sanatçı – öğrenci buluşmaları devam ediyor.

Antalya Televizyon Ödüllerinin kente yayılması amacıyla düzenlenen televizyon starlarının okul söyleşileri Meltem, Liman, Hurma ve Yüksekalan Mahallelerinde devam etti.

Sanatçı – öğreni buluşmasında ikinci gün

19 Nisan Perşembe günü gerçekleşen söyleşilerde "Muhteşem Yüzyıl dizisinden Adnan Koç, "Çılgın Bediş" ve "Yamak Ahmet" dizilerinden İpek Düzgünkaya, Meltem Mahallesi'nde Türk Telekom Anadolu Lisesi'nde öğrencilerle buluştu.

Çok sıcak bir ortamda geçen sohbette oyuncular öğrencilerin her alandaki sorularını yanıtladı.

İpek Düzgünkaya "Oyunculuk'ta nasıl ilerlendiğini" merak eden bir öğrencinin sorusunu "Önce çok okumak gerekiyor, sonra da tırnaklarınla kaza kaza ilerleyeceksin." diyerek yanıtladı ve sektörün zorluklarını anlattı.

Andan Koç da Antalyalıların kültür –sanat anlamında çok şanslı olduğunu belirterek, Antalya'da bu kültür yerleşmiş. Ben Mardin'den 21 yaşında çıktım. Orada böyle bir şansım yoktu. Bu işte üç şeye ihtiyaç var, şans, şans, şans" dedi.

Antalya'ya "Sadece oyunculuğu değil, sanatı sevdirmeye" geldiklerini söyleyen Koç, öğrencilere "Hayatınızda tiyatro olursa bir davanız, bir amacınız olur" diyerek öğütler verdi.

Fettah Tamince Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi'nde düzenlenen "Sanatçı – Öğrenci Buluşması"na "Bizim Evin Halleri" dizisinin Rüzgar'ı Burak Demir, "Yaprak Dökümü"nün Şevket'i Hasan Küçükçetin ve "Papatyam" dizisinin Gülşen'i Aslı Omağ katıldı.

Buluşmalarda, televizyonda izledikleri dizilerin karakterleriyle tanışma fırsatını yakalayan öğrenciler burada da ünlü oyunculara dizi sektörüyle ve oyunculukla ilgili sorular sordu. 250'nin üzerinde denizcilik öğrencisinin katıldığı "Sanatçı-Öğrenci Buluşması" öğrencilerin ünlü oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

75. Yıl Cumhuriyet Lisesi'nde Füsun Kostak ve Sennur Nogaylar'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Yaratıcı drama atölyesi"nde de öğrenciler ustalardan "Drama"nın karakteri ve incelikleri ile ilgili bilgiler aldı.

"Tövbeler Tövbesi" ve "Müziklerin Efendisi" dizilerinin oyuncuları Serdal Genç ve Ayça İnci de Hurma Mahallesi'nde Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu.

Görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı'nın atölye çalışması 19 Nisan Perşembe saat 15.30'da Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde gerçekleşti.

Akdeniz Üniversitesi etkinlikleri

Sanatçı – öğrenci buluşmaları 20 – 21 Nisan'da da devam ediyor. 20 Nisan Cuma saat 11.00'de Döşemealtı'nda bulunan Sosyal Bilimler Lisesi'nde gerçekleşecek söyleşinin konukları arasında "Dinle Sevgili" dizisinden tanıdığımız Burak S. Şanal ve İsmail V. Akçaalan yer alıyor.

3. Antalya Televizyon Ödülleri'nin onur konuğu, senaryo yazarı – dizi film yapımcısı Umur Bugay'ın "Master Class" çalışması 20 Nisan Cuma günü saat 13.30'da İletişim Fakültesi'nde gerçekleşecek. TRT 1'in absürd komedi dizisi Leyla ile Mecnun ekibi ise 21 Nisan Cumartesi günü saat 13.00'te Atatürk Konferans Salonu'nda sanatseverlerle buluşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muhteşem Yüzyıl Türk Telekom Adnan Koç Antalya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title