Haberler

Sanatçı Kekilli'nin Başkan Trump'a Kudüs Tepkisi

Sanatçı Murat Kekilli, "Kudüs Müslümanlarındır, Müslümanlarındı, Müslümanların kalacak.

Sanatçı Murat Kekilli, "Kudüs Müslümanlarındır, Müslümanlarındı, Müslümanların kalacak. Kanımız pahasına o şekilde kalacak." dedi.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına (SKS) bağlı İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak katılan Kekilli, sanat yaşamını anlattı.

Öğrencilerin kendisi hakkındaki sorularını da yanıtlayan Kekilli, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Kekilli söyleşi sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD'nin Kudüs'ü " İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki olarak şunları söyledi:

"Amerika, dünyada sürekli yaptığı şeylerden birisini daha yapıyor. Dünyanın başını derde sokmak için elinden geleni yapıyor. Ortadoğu'da döktüğü kan, verdiği acı yetmiyormuş gibi. Yeni bir oyun mu, yeni bir politika mı bilmiyorum. Bir açıklamaları oldu, çok çirkin bir açıklama. Bütün taşları yerinden oynatacak bir açıklama aslında. Onun açıklamasından ziyade biz artık, bütün o mazlum coğrafyalardaki, ümmeti Muhammet diyoruz, Müslüman coğrafyalarının her şeyiyle, siyasetçisiyle, sporcusuyla, sanatçısıyla bir araya gelip dünyada bazı şeylerin şeklinin, bu algının değiştirilmesi gerektiğini, mutlaka ve mutlaka bizim dünyaya deklare etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bizim gibi insanların, sanatçıların Türkiye'deki ve bölge insanlarının, siyasetçilerin üzerine büyük misyonlar düşüyor. Bununla alakalı mutlaka açıklama yapmak zorundalar. Bu açıklamaları ivedi bir şekilde yapmalılar."

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarını, saçma olarak değerlendiren ve bu açıklama karşısında dik duruş sergilenmesi gerektiğine işaret eden Kekilli, "Kudüs Müslümanlarındır, Müslümanlarındı, Müslümanların kalacak. Kanımız pahasına o şekilde kalacak. Bu açıklamayı, sanatsal veya siyasi, ucu nereye varırsa varsın, herkesin yapmasının ivedi görevi olduğunu düşünüyorum, insanlık görevi olduğunu düşünüyorum. Herkesin bu konuya el atması lazım geldiğini düşünüyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Donald Trump İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title