Haberler

Sanatçı Kazım Koyuncu'nun Ölümünün 9'uncu Yılı

Koyuncu, Samsun'da, seslendirdiği şarkılar söylenerek ve horon çekilerek anıldı.

Kansere yenik düşen Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu, ölümünün 9'uncu yılında Samsun'da, seslendirdiği şarkılar söylenerek ve horon çekilerek anıldı.

Kazım Koyuncu Gençlik Kültür Merkezi üyesi grup, Türk-İş önünde toplanarak Lozan Caddesi üzerinden 41. Sokak'ta bulunan merkezlerine kadar sanatçının şarkıların seslendirerek yürüdü. Burada da türkü söyleyip horon ve halay çeken grup adına bir açıklama yapan Kazım Koyuncu Gençlik Kültür Merkezi Başkanı Zafer Altınkaya, 9 yıl önce kaybettikleri Kazım Koyuncu'yu unutturmayacaklarını kaydetti.

Koyuncu'nun sanatçı olduğu kadar çevreci de bir insan olduğunu belirten Altınkaya, "Biliyoruz ki Kazım Koyuncu yalnızca bir sanatçı değildi. Sanatçı olduğu kadar çevreci, barışçı, özgürlükçü ve devrimciydi. Kazım Koyuncu, Mardin'de binlerce kişiyi horon oynatarak Lazca türküleri beraber söyleterek, bizlere halkların kardeşliğini öğretti" dedi.

"Kazım Koyuncu'yu yaşatmanın 'kanser kaderimiz değil, Karadeniz kararmasın karartmayacağız' diyebilmektir" ifadesini kullanan Altınkaya, "Bir insanı yaşatmanın en güzel biçimi onun yaşamında ve sanatında savunduğu değerlerle kaynaşmış bir üretim sürecini sürdürebilmektir. İşte Kazım Koyuncu Gençlik Kültür Merkezi'nde 4 aydır sürdürdüğü çalışmalarla bunu yapıyor. Gönüllü katılımcıların eğitmenlerin emekleriyle sanatı ayrıcalıklara bağımlı kalmaksızın üretiyor ve ürettiklerini paylaşıyor" dedi.

Grup, daha sonra Kazım Koyuncu'nun şarkılarını söyleyip halay çekti. - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Kazım Koyuncu Altınkaya Türk İş Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title