Haberler

Sanatçı Ahmet Duyar Zaman Aşımı Mağduru!

Galatasaray'dan Hakkını Zaman Aşımı Sebebi ile Alamadı!

Sanatçı Ahmet Duyar bestesini taraftar marşı olarak izinsiz kullanan Galatasaray'ı ve besteyi tahrif eden Halde Altaylı'yı dava etti ve haklı bulundu. Ancak temyiz sürecinde yaşanan zaman aşımı kendisine beklenmedik bir mağduriyet getirdi.

Ünlü gazeteci Fatih Altaylı'nın eşi Hande Altaylı tarafından 2002 yılında Galatasaray taraftar albümüne eklenen 'Fark Etmez' isimli marşın ünlü sanatçı Ahmet Duyar'ın bestesinden birebir alıntı olduğu ortaya çıktı. Olayın mağduru sanatçı Duyar zaman aşımı yüzünden hakkını alamadı.

Muazzez Ersoy'un 'Hiç Fark Etmez' ismiyle albümüne eklediği ve Ahmet Duyar tarafından beslenen şarkı, Hande Altaylı tarafından bestecinin izni alınmaksızın sözleri tahrif edilerek Galatasaray'ın taraftar albümüne kondu. Duyar'ın Altaylı'ya açtığı dava ile mahkeme sürecine giren olay 'zaman aşımı' sebebiyle askıda kaldı.

Bestesi Çalındı, Hakkını Arayamadı!

Dava sürecinin 2002 yılından beri devam etmesi Duyar'ın bestesini izin almaksızın kullanarak sanatçının mağdur olmasına sebep olan Hande Altaylı'nın zaman aşımından faydalanarak beraat sebep oldu.

Sanatçı Ahmet Duyar 2002 yılında eseri tahrif eden Hande Altaylı, yapımcı Ercan Saatçi ile şirket yöneticilerini savcılığa vermişti. Ayrıca hem Doğan Müziği hem de Galatasaray'ı uğradığı zararlar sebebi ile mahkemeye vermişti. 2002 yılından 2005 yılına kadar devam eden dava sonrasında Hande Altaylı 50 Bin TL para cezası ile cezalandırılmıştı. Ancak Hande Altaylı kararı temyiz etti ve temyiz davasının 4 yıl sürmesi davanın yargı aşamasında zaman aşımına uğramasına sebep oldu. Hukuk mahkemesi ise tazminat yönünden 12 Bin TL tazminata karar verdi.

Yüksel: "Fikri hırsızlığın madde hırsızlıktan bir farkı yoktur"

Sanatçı Ahmet Duyar'ın avukatı Av. Ali Yüksel dava süreci ile ilgili olarak, "Uzayan dava süreci Ahmet Duyar'ı mağdur etmiştir. Bestenin kendisine ait olduğu ve Hande Altaylı tarafından izinsiz kullanıldığı ortadayken zaman aşımı yüzünden hakkını alamamıştır." dedi.

Aynı zamanda Adres Patent Yönetim Kurulu Başkanı olan Yüksel, "Fikir hırsızlığının maddi hırsızlıklardan bir farkının olmadığını anlatmaya çalıştığımız şu günlerde sırf zaman aşımı yüzünden davanın düşmesi adalet mantığına sığmıyor. Hükümetin yargı reformu çerçevesinde; dosyaların zaman aşımı sebebiyle düşmesinden zarar gören kişilere tazminat ödenmesi yönünde bir çözüm getirilmesi adaletli olacaktır" dedi.

Bestenin orijinal hali:

HİÇ FARKETMEZ

Gece olmuş, gündüz olmuş, yanımdaysan hiç fark etmez,

Tut ki kıyametler kopmuş, seninleysem hiç fark etmez,

Al canımı kat canına ne yapsam az aşk adına hiç fark etmez,

Aldırmam dünya kahrına seninleysem hiç fark etmez.

Bestenin tahrif edilmiş hal:

FARK ETMEZ

Fener olmuş Kartal olmuş, Cimbom için hiç fark etmez,

Tut ki Roma, Milan olmuş Cimbom için hiç fark etmez,

Al canımı kat canına ne yapsam az Cimbomuma,

Aldırmaz hiçbir takıma Cimbom için hiç fark etmez.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title