Haberler

Sanat Eserleri Sokakta Sergilendi

Burdur Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, yıl içerisinde hazırladıkları eserleri vatandaşların beğenisine sundu.

Burdur Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, yıl içerisinde hazırladıkları eserleri vatandaşların beğenisine sundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda açılan sergide öğrencilerin el emeği eserlerinin yanında, 15 Temmuz ruhunu anlatan resimler de yer alıyor.

Müzik dinletisi eşliğinde gezilen sergi, ziyaretçilerden ilgi gördü.

Okul Müdürü Keziban Atagündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin bir yıl boyunca üzerinde çalıştıkları eserleri sergilemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Sergide 400'ün üzerinde eserin bulunduğunu ve eserlerin hepsinde büyük emeğin bulunduğunu kaydeden Atagündüz, şöyle devam etti:

"Sergimizin herkese açık olmasını istedik. Halkımızın beğenisine sunduk. Yağlı boya, pastel boya, heykeller, soyut modeller, kabartmalar, minyatürler var. Ayrıca doğada bulunan malzemelerden yeni tasarımlarımız var. Taşlardan, ağaçlardan yeni tasarımlar çıkardık. Hepsi modern bir çalışma oldu. Daha önce 15 Temmuz ruhu adında bir sergi düzenlemiştik. İlgi görmüştü. Milli değerlerimiz, vatan, millet sevgisinden yola çıkarak, o resimlerimizi de bu sergimize aldık. Öğrencilerimiz bütün duygularını yansıtmışlardı. Burada da yer alsın istedik. Vatandaşların ilgisinde de memnunuz."

Sergi 26 Mayıs Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title