Haberler

Sanat dünyasından, İsrail'in Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki devam ediyor

Güncelleme:

Kültür ve sanat dünyası, İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasını kınadı.

Dünyanın pek çok yerinden ünlü isim, Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılara, sosyal medya hesaplarından paylaşımlarla tepki göstermeye devam ediyor.

Usta müzisyen Yusuf İslam, Twitter hesabından, Filistinli çocukların fotoğrafına yer vererek, "Lütfen kutsal topraklarda barışın geri dönebilmesi için dua edin." dedi.

Lübnan kökenli Müslüman şarkıcı Maher Zain, saldırılarla ilgili bir haber paylaşımı yaparak, "#SaveSheikhJarrah" ve "#AlAqsa" etiketlerine destek verdi.

Mısırlı oyuncu Amr Waked de "Yaşasın Filistin. Yaşasın Filistinli kadınlar, çocuklar ve erkekler. Hepimize yazıklar olsun. Ne utanç." ifadelerini kullandı.

ABD'li komedyen Ramy Youssef de Instagram hesabı üzerinden "What's Happening in Sheikh Jarrah" başlıklı içeriği "#DefendJerusalem", "#OngoingNakba", "#FreePalestine", "#SaveSheikhJarrah", "#Palestine", "#DefendPalestine" etiketleriyle paylaştı.

Ünlü rock grubu Pink Floyd'un solisti Roger Waters da görüntülü bir paylaşım yaparak, İsrail'i "Apartheid devlet" olarak niteledi.

Yapımcı Mustafa Uslu, sosyal medya hesabından takipçilerine, "Şu mübarek Kadir Gecesi din, dil, renk, ırk ayrımı yapmadan hiçbir insanın zulüm görmediği, özgürce yaşayabildiği, bir dünya için sessiz kalma." çağrısında bulundu.

Yapımcı ve senarist Mehmet Bozdağ da şunları kaydetti:

"Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen işgalci İsrail polisinin karşısında dimdik durmakta olan Filistin halkının yanındayız. İlk kıblemizi ve tüm Filistinlileri hedef alan bu menfur saldırıyı kınıyor, yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum."

Oyuncu Cüneyt Arkın da hesabından Mescid-i Aksa'nın fotoğrafını paylaştı.

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ayşenil Şamlıoğlu da İsrail'in Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği saldırı fotoğraflarını paylaşarak, "Yazıklar olsun, susmayın bu zulüm karşısında!" diyerek, "#MescidiAksa" etiketine destek verdi.

Oyuncu Bülent Şakrak, Hz. Ali'nin "Bir zulmü engelleyemiyorsanız, en azından onu herkese duyurun." sözünü paylaşarak, İsrail'e karşı tepkisini dile getirdi.

Müzisyen Büşra Kayıkçı da Twitter hesabından "#FreePalestine" paylaşımında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Kudüs Aksa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title