Haberler

Sanal Ortamda Ameliyat

İzmir-8dha) Türkiye'de İlk Kez Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda, Sanal Ortamda Yapılan Ameliyatla Tıp Öğrencilerine Deneyim Kazandırılıyor.

İZMİR-8DHA) Türkiye'de ilk kez Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda, sanal ortamda yapılan ameliyatla tıp öğrencilerine deneyim kazandırılıyor.

Kliniklerine aldıkları simülatör cihazı ile sanal ortamda ameliyatları gerçekleştirebildiklerini açıklayan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Bilgin, oluşturulan sistem sayesinde ameliyat ortamının sanal olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Sözkonusu program sayesinde asistanların eğitim sürecine katkıda bulunduklarını açıklayan Prof. Dr. Bilgin, ''Asistanlarımız teorik ortamda verilen eğitim yanında bu program sayesinde hasta ile yüz yüze gelmeden önce bilgilerini pekiştirme fırsatı bulabiliyor'' dedi.

Simülasyon programında tüp bağlanması, miyom operasyonu, dış gebelik ve el becerisi kazandırmaya yönelik dikiş atma ile ilgili egzersizlerin yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Bilgin, ''Amacımız simülatör ile sağlanan sanal ortamda asistanlarımıza uygulamalı eğitim verererek, alandaki son teknolojik gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak'' diye konuştu.

Prof. Dr. Bilgin, eğitim programına güncel yeni ameliyat tekniklerinin de eklenebileceğini söyledi.

İZMİR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title