Haberler

Sanal Alemde Çocuklara 'Biri Bizi Gözetliyor' Programı

Başbakanlık, Çocukların İnternetin Zararlarından Korunması İçin Harekete Geçti. Aileleri İnternetin Zararlı Yönleri Konusunda Bilinçlendirmek İçin "İnternette Güvenlik" İsimli Bir Kampanya Düzenlenirken, Microsoft da Kampanyaya "Gözcü" İsimli Yazılımı ile Destek Veriyor.

Başbakanlık, çocukların internetin zararlarından korunması için harekete geçti. Aileleri internetin zararlı yönleri konusunda bilinçlendirmek için "İnternette Güvenlik" isimli bir kampanya düzenlenirken, Microsoft da kampanyaya "Gözcü" isimli yazılımı ile destek veriyor.

Bu bilgisayar programı sayesinde, aileler, internete filtre uygulayarak, çocuklarını zararlı içeriklerden uzak tutabilecek. Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, UNICEF Temsilcisi Ermond Mcloughney ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan'la birlikte "İnternette Güvenlik" kampanyasını başlattı. Bakan Çubukçu, kampanya ile internet güvenliği konusunda ailelerin bilinçlendirilmesini amaçladıklarını belirterek, aileleri, internetteki tehlikelerden haberdar etmek istediklerini söyledi. Çubukçu, internetin, çocuk ve gençlere sınırsız bir dünya sunması yanında yeni sorunları da beraberinde getirdiğini kaydederek, çocuklarının internette girdiği siteleri denetleyebilmek için ailelerin de bilinçli olması gerektiğini ifade etti. Ancak internetin yasaklanması ya da bilgisayarın kaldırılması gibi yöntemlerin doğru olmadığını aktaran Çubukçu, internetin temiz bilgi kaynağı olması ve çocukların bu imkandan yararlanması gerektiğini söyledi. Çubukçu, Microsoft'un da Gözcü filtreleme programını ücretsiz olarak hizmete sunacağını kaydetti.

"ÇOCUK DOSTU KAFELER GELİYOR"

Bakan Çubukçu, filtre bulunan internet cafeleri "çocuk dostu kafe" ilan edeceklerini belirterek, ailelerin de çocuklarını bu kafelere yollamasını istedi. Çubukçu, kendi çocuğunun internet güvenliğini sağlayıp sağlamadığının sorulması üzerine de çocuğunun bilgisayar mühendisliğinde okuduğunu belirterek, tedbir alacak dönemi kaçırdığını söyledi. Çubukçu, ancak çocuğunun yaşı küçükken de bu konulara dikkat ettiğini belirterek, "Anneler de öyle yapmalı. Çocuğumun yatak odasına bilgisayar koymadım. Saatlerce bilgisayarın başında kalmasına izin vermedim. Onunla iletişimime dikkat ettim" dedi.

"SİBER ALANDA EN ÇOK ÇOCUKLAR RİSK ALTINDA"

UNICEF Temsilcisi Mcloughney de toplumun, tehlikelere en açık kesiminin çocuklar olduğunu belirterek, siber alanda da yine çocukların risk altında olduğunu söyledi. Günlük hayatı kolaylaştıran internetin, çocuklar için tehlikeli bazı karanlık boyutları olduğunu aktaran Mcloughney, aile ve öğretmenlerin, bu olumsuz etkilerin farkında olması gerektiğini ifade etti. Çocukların pornografik görüntülere maruz kaldığını ifade eden Mcloughney, masum beyinlerin bu tür görüntülerle istila edildiğini dile getirdi. Mcloughney, internet kafelerdeki güvenlik için özel bir polis ekibinin de oluşturulabileceğini aktardı. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Arkan da teknolojinin, her türlü bilgiye her yerde ulaşmada önemli bir araç olduğunu kaydederek, kişilerin, artık teknolojilerin güvenlik ve emniyetini hissettiğini aktardı. Bill Gates'in de bu konuda iş dünyasına bir mektup yazarak bilgisayar güvenliğinin önemini vurguladığını kaydeden Arkan, "İnternet güvenliği önemli ama bu konuda bilinç oluşturmak daha önemli" dedi.

(SC-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title