Haberler

Sanaa: Yemen'de Devlet Başkanlığı Seçimi

Yemen'de Devlet Başkanlığı Görevini Sürdüren Ali Abdullah Saleh, Ülkede Yapılan Seçimlerin Ardından Yeniden Devlet Başkanlığını Garantilemiş Görünüyor.

Yemen'de Devlet Başkanlığı görevini sürdüren Ali Abdullah Saleh, ülkede yapılan seçimlerin ardından yeniden devlet başkanlığını garantilemiş görünüyor.

Yemen'de gerçekleştirilen devlet başkanlığı seçiminde oy sayma işlemleri devam ediyor. Devlet Başkanlığı görevini sürdüren Ali Abdullah Saleh, görevinde kalacak gibi görünüyor. 28 yıldır ülkenin yönetimini sürdüren Saleh, oyların yüzde 82'sini toplarken, kendisine en yakın rakibi olan eski Petrol Bakanı Faysal bin Şamlan oyların yüzde 16'sını aldı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Abdülvahap El Şerif, sonucun henüz kesinlik kazanmadığını ifade ederken, mevcut durumda Saleh'in görevini sürdürmeyi garantilemiş olduğunu kaydetti.

Öte yandan El Kaide militanlarının saldırı hazırlığında oldukları istihbaratı nedeniyle yoğun bir güvenlik önleminin alınması ile gerçekleştirilen seçimde, istenmeyen olaylar yine de yaşandı. Saleh destekçileri ile karşıt grup taraftarları arasında meydana gelen çatışmada 5 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Tartışmalar ve kavgalar nedeniyle 5 bin 620 oy merkezinin onlarcasında oy kullanma işlemleri askıya alındı. Saat 20.00'de (TSİ) sona eren oy kullanma işleminin ardından başlatılan sayım işlemi halen devam ediyor. Seçimler süresince yaklaşık 90 bin asker ve polis güvenliği sağlamak için görev yapmış, yaklaşık 9 milyon 250 bin kişi oy kullanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title