Haberler

Samulaş Elektrikli Otobüs Deniyor

Ulaşımda geleceğin teknolojilerini izleyip Samsun’a kazandırma gayreti içindeki Samulaş, şimdi de elektrikli otobüs teknolojisini deniyor.

Ulaşımda geleceğin teknolojilerini izleyip Samsun'a kazandırma gayreti içindeki Samulaş, şimdi de elektrikli otobüs teknolojisini deniyor.

Bu kapsamda Türk firması Otokar tarafından üretilen yüzde 100 elektrik motorlu otobüs, bu hafta süre ile denenmek üzere Samsun'a getirildi. 9 metre uzunluğunda, 25 kişi oturma kapasiteli, ayakta 50 yolcu alabilen, Doruk Electra marka/model otobüsler, engelli vatandaşların kullanımına uygun dizayn edilmiş durumda.

Egzoz emisyonu sıfır, gürültü ve titreşim seviyeleri çok düşük, çevreci bir araç olan elektrikli otobüslerin işletme maliyetleri oldukça düşük. 6 ile 8 saat arasında şarj olan akü ile tam dolu olarak 170 km. menzile sahip olan elektrikli otobüsleri, kilometrede 0,30 TL'lik elektrik harcıyor.

Test amacıyla gelen otobüs, E1 ekspres hattında, R12 Taflan-Çatalçam ring hattında ve R11 üniversite kampüs içi ringinde çeşitli saatlerde denenecek. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Otokar Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title