Haberler

Samsunspor Olağanüstü Seçimli Genel Kurula Gidiyor

Samsunspor Yönetimi, olağanüstü seçimli genel kurula gitme kararı aldı.

Süper Lig parolasıyla çıktığı TFF 1. Lig'de aldığı kötü sonuçların ardından eleştirilere maruz kalan Samsunspor Yönetimi, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldıklarını duyurdu. Olağanüstü genel kurula gitme kararında alınan kötü sonuçların ve tepkilerin etkisinin olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yönetim Kurulumuz 27 Aralık 2014 tarihinde üstlendiği görevinde 2017-2018 sezonuna kadar öncelikli olarak kulübün içinde bulunduğu ağır borç yükü, puan silme cezaları ve yaptırımların önüne geçmek, ligde kalmak ve mali yapıyı düzeltmek hedefiyle çalışmıştır. 2017-2018 sezonuna ise Süper Lig'i hedefleyerek başlamış, plan ve transferleri kulüp mali yapısını da dikkate alarak bu hedef doğrultusunda yapmıştır. Ancak son dönemde alınan sonuçlar, hedeften uzaklaşıldığı yönünde intibaların oluşmasına yol açmıştır. Bugün, teknik ekibi ve futbolcusu ile önemli bir sportif kadrosu, bu güne kadar toplanan 15 puanı, henüz oynanmamış 20 lig karşılaşması olmasına rağmen, taraftarlarımızın gösterdiği bu hassasiyeti anlayış ile karşılıyor ve önümüzdeki süreç ile ilgili kararlarımızı paylaşıyoruz. Kulübümüzün idari, mali, sportif faaliyetlerinin devamı ve kulübümüze yakışır bir devir teslim için doğru olanın 'Genel Kurul' olduğu değerlendirilmiştir. Bu nedenle yönetim kurulumuz aday olacak yönetim kadrolarının ligin ikinci devresine hazırlanabilmeleri ve kadro yapısını şekillendirebilmeleri açısından olabilecek en erken tarihte gerçekleştirilmek üzere 'olağanüstü ve seçimli genel kurul' kararı almıştır. Kulübümüzü yönetmeye aday olacakların ve kongrede oy kullanacak olan üyelerimizin web sitemizde de yayımlanan ve son genel kurulumuzda değişiklikleri ile kabul edilen yeni 'Kulüp Ana Tüzüğü'nü dikkatle incelemelerini tavsiye ederiz. Tüzüğümüzün amir hükümleri önemlidir. Bir aksaklık ile karşılaşılmaması adına dikkate almaları konusunu bilgilerinize sunarız. Adaylık başvurusu yapacak olan kongre üyelerimize kulübümüzün mali ve idari yapısı ile ilgili kayıtlarımız açık olacaktır. İsteyen üyelerimiz ile kulübümüz çatısı altında paylaşılacaktır. Genel kurul tarihine kadar Yönetim Kurulumuz çalışmalarına devam edecektir. Bununla birlikte Samsunsporumuzun devre arasına kadar hedefe yönelik önem derecesi yüksek karşılaşmalarında tüm Samsunsporluların desteğine ihtiyaç vardır. Son olarak şunu eklemek isteriz, gelinen bu noktada Samsunsporumuzun geçmişte kalan olumsuzluklarının tekrarlanmamasını sağlayacak bir yönetim anlayışına ihtiyacı vardır. Bu anlayışa katkı vermesi bakımından Genel Kurul sürecine kadar tüm işlemler ile ilgili adaylara sahip olduğumuz her türlü bilgiyi de aktarmaya hazır olduğumuz bilinmelidir. Genel kurul kararımızın kulübümüze ve camiamıza hayırlı olmasını dileriz."

Olağanüstü seçimli genel kurulun ilki Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde 20 Aralık saat 16.00'da çoğunluğa bakılarak yapılacak. Genel kurul, gerekli çoğunluk sağlanamazsa 28 Aralık saat 16.00'da çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Samsunspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title