Haberler

Samsunspor Maçının Ardından

Mersin İDMANYURDU TEKNİK DİREKTÖRÜ KUTLU MERSİN İDMANYURDU, SÜPER LİG'E YAKIŞAN BİR TAKIM ÖNÜMÜZDEKİ YIL İÇİN BİR ANLAŞMA YAPMADIM SAMSUNSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ KALPAR OYUNCULARIMI, TAKIMI BURAYA KADAR GETİRDİKLERİ İÇİN KUTLUYORUM PTT 1. Lig play-off finalinde Samsunspor'u 2-0 yenerek, Spor Toto Süper Lig'e yükselen Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Hakan Kutlu, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, iki takımın da hayati derecede bir final oynadığını ifade ederek, Bu ligde oynamak çok zor. Mali sıkıntılar var. İki takım da bu sıkıntılarla uğraştı.

Mersin İDMANYURDU TEKNİK DİREKTÖRÜ KUTLU MERSİN İDMANYURDU, SÜPER LİG'E YAKIŞAN BİR TAKIM

ÖNÜMÜZDEKİ YIL İÇİN BİR ANLAŞMA YAPMADIM

SAMSUNSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ KALPAR OYUNCULARIMI, TAKIMI BURAYA KADAR GETİRDİKLERİ İÇİN KUTLUYORUM

PTT 1. Lig play-off finalinde Samsunspor'u 2-0 yenerek, Spor Toto Süper Lig'e yükselen Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Hakan Kutlu, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, iki takımın da hayati derecede bir final oynadığını ifade ederek, Bu ligde oynamak çok zor. Mali sıkıntılar var. İki takım da bu sıkıntılarla uğraştı. Keşke bu iki takım da Süper Lig'e çıksaydı. Ne yazık ki bir takım çıkıyordu. Biz iyi mücadele edip çıktık ve çok mutluyuz dedi.

Sezon başında takımı kurarken şampiyon olacaklarını söylediklerini hatırlatan Kutlu, Lige iyi bir başlangıç yaptık, sonra mali sıkıntılarla boğuştuk. Ligin son haftasında performans değil, başka sebeplerle ayrıldık. Sonra Yılmaz (Vural) hoca geldi ve takımı finale taşıdı. Sonra ne olduğunu bilmediğim nedenle ayrıldı. Bana tekrar teklif geldiğinde uygun olmayacağını düşünmüştüm ama çok önem verdiğim oyuncularımın ve menajerin araması, taraftarların istemesiyle gecenin 2,5'unda Mersin'e gittim. Kendilerinden hiçbir istekte bulunmadım. Sadece oyuncu grubunun, menajerimizin ve taraftarın isteği doğrultusunda geldiğimi söyledim. Çok iyi iki gün yaşadık ve bugün de Süper Lig'e çıktık diye konuştu.

Kutlu, çok önemli bir oyuncu grubuna sahip olduklarını dile getirerek, Hepsine teşekkür ediyorum. Birlikteliği gösterdiler ve başardılar. Mersin İdmanyurdu, Süper Lige yakışan bir takım. İnşallah kalıcı olur. Bu şampiyonlukta ilk tebrik oyuncularıma sonra da menajerimiz Serkan Damla'ya dedi.

Takımda kalıp kalmayacağı sorusuna Kutlu, Gelmemekte de kararlıydım ama şartlar böyle gelişti. Şu an benim önümüzdeki yılla ilgili bir anlaşmam yok.

Başka planlarım da vardı önümüzdeki yıl için ama bilmiyorum, kesin konuşmamak lazım, oturulur görüşülür diye yanıt verdi.

Mersin İdmanyurdu futbolcusu Emrah Bozkurt, Samsunspor ile çok zorlu bir maç yaptıklarını ve hak ederek şampiyonluğa ulaştıklarını söyledi.

Emrah, Samsunspor'u da mücadelesi nedeniyle tebrik ederek, şunları kaydetti

Samsunspor, finale gelene kadar uzun süre yenilmedi. Biz sahada elimizden geleni yaptık. Takım şampiyonluk için kurulmuştu. Kimsenin bize inancı bitmemişti. Biz de sahaya yüreğimizi koyarak olayı sonlandırdık. Hak edilmiş bir şampiyonluk olduğunu düşünüyorum. Mersin geçen sene düştüğü yerden ayağa kalkmıştır, inşallah Süper Lig'de kalıcı olacağız. Taraftarlarımıza da bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyorum.

Kırmızı-lacivertli futbolcu Eren Tozlu ise zor maç olacağını bildiklerini ifade ederek, İnancımızı kaybetmedik. Play-off'ta iyi mücadele ettik. Herkesi kutluyorum. Hak ettiğimiz bir şampiyonluktu dedi.

Teknik direktör Yılmaz Vural'ı futbolcuların istemediği iddialarının sorulması üzerine Eren Tozlu, Futbolcular istemedi gibi bir durum yok. Bir anda gelişti, ne olduğunu anlayamadık. Hocanın otelden ayrıldığını duyduk ve sabah kalktık Hakan Kutlu takımın başındaydı. Fazla bilgimiz yok şeklinde konuştu.

SAMSUNSPOR CEPHESİ

Samsunspor'un teknik direktörü Hüseyin Kalpar ise, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenler için başsağlığı diledi.

Taraftarlarına verilen ceza kararını doğru bulmadığını vurgulayan Kalpar, Üzücü bir hafta geçirdik. Bu maçı kaybettik. Birisi üzülecekti, üzülen biz olduk. Taraftarsız bir maça çıktık. Bu da bizim için doğru bir karar değildi. Bizim bir eksiğimizdi. Destekleyen taraftarımız yoktu. Kadın seyircimize teşekkür ederim dedi.

Maçın ilk yarısında istedikleri mücadeleyi sahaya yansıtamadıklarını dile getiren Kalpar, İkinci yarıda mücadelemizi sahaya yansıttık. İlk yarıda basit bir gol yedik. Gol attıkları gibi bir pozisyona girmek isteyeceklerini konuşmamıza rağmen, aynı pozisyondan gol yedik. Gol atmak için akıllı oynamak, sabırlı oynamak gerekiyordu. Golü bulamayınca kontra topla ikinci golü kalemizde gördük. İkinci golden sonra mağlup olmamak çok zordu. Zaman olsa belki gol bulabilirdik. Oyuncularımı takımı buraya kadar getirdikleri için kutluyorum diye konuştu.

Samsunsporlu futbolcu Musa Aydın, takımı gelecek sezon Süper Lig'de görmek istediğini ancak bunu başaramadıklarını ifade ederek, Zor zamanlarda

arkadaşlarımızla birbirimize iyi destek olduk. Zor ekonomik şartlar oldu. Bunlara göğüs gerdik. Süper Lig biletini almak istiyorduk olmadı. İnşallah seneye emin

adımlarla, daha iyi şartlarla devam ederiz dedi. Murat Akyüz ise seyircisiz oynama cezasına eleştiride bulunduğu açıklamalarında, rakip takım taraftarına, küfürlü tezahüratlar nedeniyle tepki gösterdi.

BÜYÜK SEVİNÇ YAŞANDI

Maçın bitiş düdüğünün ardından Mersin İdmanyurdu futbolcuları ve teknik heyeti büyük sevinç yaşadı.

Futbolcular ve teknik heyet saha ortasında birbirlerine sarılarak, Süper Lig'e çıkmalarını kutladı. Futbolcular, sevinç gösterileri sırasında yeni teknik direktörleri Hakan Kutlu'yu da havaya attılar.

Mersin İdmanyurdu futbolcuları play-off şampiyonluk kupası ve madalyalarını, maç sonrası stat içine kurulan platformda aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, TFF 2. Başkan Vekili Mehmet Baykan ve PTT Genel Müdürü Osman Tural, futbolcu ve

teknik heyete madalyalarını verdi. Daha sonra play-off şampiyonluk kupası kaptan Ali Tandoğan'a verildi.

Bu arada mücadelede maçın adamı olarak Mersin İdmanyurdu kalecisi Ahmet Şahin seçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title