Haberler

Samsunlu Mobilyacılar Milano'da

Samsunlu mobilyacılar, dünyanın en büyük mobilya fuarlarından olan İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen “Salone Del Mobile Mobilya Fuarı”na katılarak, sektördeki gelişmeleri yakından görme fırsatı buldu.

Samsunlu mobilyacılar, dünyanın en büyük mobilya fuarlarından olan İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen "Salone Del Mobile Mobilya Fuarı"na katılarak, sektördeki gelişmeleri yakından görme fırsatı buldu.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO), Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi programı kapsamında yürütülmekte olan "Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Arttırılması" projesi çerçevesinde, dünyanın en büyük mobilya fuarlarından olan "Salone Del Mobile Milano Mobilya Fuarı"na iş gezisi düzenledi.

SEKTÖRÜ YAKINDAN GÖRME FIRSATI BULDULAR

Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Bülbüloğlu'nun başkanlığındaki heyette meclis üyeleri Muzaffer Öztel, Erkan Malkoç ve Özgür Uyanık, Samsun TSO Dış İlişkiler Uzmanı Fatih Saraç ile mobilya sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri yer aldı. 24 kişiden oluşan heyet, fuarda yaptıkları incelemelerde sektördeki gelişmeleri yerinde görme fırsatı buldu. 24 kişilik heyet, fuara katılımın yanı sıra iş adamlarıyla da ikili iş görüşmeleri yaptı. Heyet ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Milano Ticaret Ataşesi Semine Uygun'u ziyaret etti. Ziyarette Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Bülbüloğlu, Samsun'un genel ekonomik ve mobilya sektörünün durumu ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın sektöre ilişkin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Görüşmelerin ardından Bülbüloğlu, Ticaret Ataşesi Semine Uygun'a anı takdiminde bulundu.

SAMSUN TSO'YA TEŞEKKÜR

Fuarın çok faydalı geçtiği görüşünde birleşen Samsunlu girişimciler, "Bilindiği gibi Samsun mobilya sektöründe önemli bir yere sahip. Teknolojik gelişmeleri yakından takip etmemiz ve ufkumuzun gelişmesi açısından bu fuarın bize katkısı büyük oldu. Ayrıca, bu etkinlik sayesinde sektörümüzle ilgili ikili görüşme fırsatı da yakaladık. Bu tür fuarlara katılımımız sektörümüzün gelişmesi açısından gerçekten çok önemli. Dünyanın en büyük mobilya fuarlarından birine böyle bir gezi organizasyonu gerçekleştiren Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Salih Zeki Murzioğlu nezdinde Samsun Ticaret ve Sanayi Odamıza çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"MOBİLYA SEKTÖRÜNE İNANIYORUZ"

Mobilya sektörünün güçlü bir sektör haline gelerek, bu anlamda uluslararası arenadaki rakipleriyle rekabet edebilecek duruma gelmesini istediklerini ifade eden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Sektörün sorun ve ihtiyaçlarına cevap vermek için çaba harcıyoruz. Biz, mobilya sektörüne inanıyoruz ve gerek sektörün ihracatının artırılması, gerekse firmalarının kendini geliştirilmesi anlamında gereken desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Bu anlamda İtalya'nın Milano kentine bir organizasyon tertip ettik. Sektör temsilcilerimiz dünyanın en önemli mobilya fuarından biri olan fuarda teknolojik gelişmeleri yakından takip etme imkanı buldu. Arkadaşlarımızın ufuklarının gelişmesi açısından bu fuarın katkısının büyük olduğu inancındayım" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekonomi Bakanlığı Samsun İtalya Milano Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title