Haberler

Samsunlu İşçiler Kazakistan'da Mağdur Oldu

Kazakistan'a Çalışmaya Giden ve Paralarını da Alamayan Samsunlu İşçiler, Kaçak Olarak Çalıştırıldıklarını Anlayınca Zor Şartlar Altında Türkiye'ye Döndü.

Kazakistan'a çalışmaya giden ve paralarını da alamayan Samsunlu işçiler, kaçak olarak çalıştırıldıklarını anlayınca zor şartlar altında Türkiye'ye döndü.

Edinilen bilgiye göre, Tekkeköy ilçesi Yazılar Köyü'nden bir firma aracılıyla Kazakistan'a çalışmaya giden 23 köylü, inşaat şantiyesine ulaştıklarında sağlıksız iş şartlarıyla karşılaştı. Sosyal güvenceleri yerine getirilmeyen işçiler, çalışma ücretlerinin bir bölümünü de alamadı. Bunun üzerine işyerinden ayrılmak isteyen köylüler, kaçak olarak çalıştırıldıklarını anladı. Firma işçileri göndermek istemezken, Kazakistan'da bulunan bir kişinin yardımlarıyla Türkiye'ye dönmeyi başardılar. Parasız bir

şekilde İstanbul'a gelen işçiler, köydeki yakınlarından yardım istedi. Köylülerin gönderdiği araçla evlerine kavuşan işçiler, 8 bin dolar paralarını ise halen alamadıklarını iddia etti.

Yaşadıkları olayı anlatan Erol Dokuloğlu, bir firma aracılıyla köylerinden 23 kişi Kazakistan'a gittiklerini, kendilerine her türlü sosyal güvence dahil, günlük 4 dolar verileceğinin güvencesinin verildiğini söyledi. Kazakistan'a gittiklerinde her şeyin değiştiğini, şantiyede sağlıksız şartlar altında, 2 ay çalışmak zorunda kaldıklarını dile getiren Dokuloğlu, "Bize orada 3.5 dolar verdiler. Sigortamız dahil hiçbir şey yapmadılar. Polis geldiği zaman bizleri saklıyorlardı. Öğrendik ki, kaçak olarak

çalışıyormuşuz. Tepki gösterdik, bizi tehdit ettiler. Kalabalık olduğumuz için bize bir şey yapamadılar. Sonra oradan kaçtık. Bir kişi bize yardım etti. Biletlerimizi aldı ve bizi Türkiye'ye gönderdi. Yoksa orada çalışmaya zorlanacaktık" dedi.

Kazakistan'dan gelirken orada çalışan bir çok çalışanın kendilerini de kurtarmasını istediğini dile getiren Nizamettin Aydın, Türkiye'ye geldiklerinde paraları olmadığı için Samsun'a köylülerin yardımıyla döndüklerini, çok kötü günler geçirdiklerini kaydetti. Ergün Bülbül ise, 8 bin dolar alacaklarının bulunduğu ve paralarının ise halen verilmediğini, yargı yoluna başvuracaklarını ifade etti.

(MD-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title