Haberler

Samsung Galaxy S20 Serisi vs Samsung Galaxy S21 Serisi - Hangisi Daha İyi ?

ilandır
Güncelleme:

Birkaç iyi özelliği de beraberinde getirmeyi ihmal etmiyor. Peki hangisi daha kullanışlı ? Aralarındaki temel farkları ve benzerlikleri bu yazımızda ele aldık.

Geçen yıl olduğu gibi, S21 serisi üç telefondan oluşuyor: , S21 Plus ve S21 Ultra.Bunların her biri, amiral gemisi performansı vaat ediyor. Bu yazımızda S21 serisinin sahiden de almaya değer olup olmadığını ve hangisinin sizin için daha karlı olduğunu öğreneceksiniz.

Tasarım

Galaxy S21 serisi, 2021 amiral gemileri için bir trend olan farklı bir tasarıma sahip. Çirkin bir kamera çıkıntısı yerine, telefonun arka paneline entegre edilmiş kavisli bir çıkıntı bulunduruyor. Samsung bunu "Kontur Kesimli Kamera Muhafazası" olarak adlandırıyor ve telefonun metal çerçevesine doğrudan konumlandırıyor.Bu da, sahiden çekici bir görünüm sağlıyor.

ile karşılaştırıldığında, bu tasarım Galaxy S21'i tutarken daha rahat hissettiriyor. Aynı zamanda telefon kılıfı kullansanız bile bu rahatlıktan ödün vermenize gerek kalmıyor. Bir diğer değişiklik ise artık gerçek cam yerine "glasstik" malzemeden yapılmış bir arka panel kullanılıyor.

Ekran

Ekrana gelince, yeni cihazlar bir kez daha 120Hz uyarlanabilir ekranlara sahip. Ancak daha ucuz iki cihazdaki çözünürlük aslında önceki modellerden daha düşük. Umarız bu, çözünürlüğü düşürmeden veya pil ömrünü azaltmadan 120Hz'yi kullanabileceğimiz anlamına geliyordur.

Galaxy S21 ve Galaxy S21 Plus da artık düz ekranlara ve daha düşük çözünürlüklere sahip ve 1440p yerine 1080p'de çalışıyor. Her bir cihazın fiziksel boyutu, nesiller boyunca aşağı yukarı aynı kaldı. Bununla birlikte, S21 serisi cihazlar genel olarak S20 telefonlardan biraz daha ağır diyebiliriz.

Donanım

Samsung Galaxy S21 ile S20 serilerinin donanımını karşılaştırırken, esasen her bir yılın en üst düzey teknik özelliklerini karşılaştırmış oluyorsunuz. S20 serisi, amiral gemisi gücü ve yerleşik 5G özellikleri sunan Qualcomm Snapdragon 865 (veya Samsung Exynos 990) tarafından destekleniyor.

S21 serisi ise bazı bölgelerde Snapdragon 888 işlemciyi beraberinde getiriyor. Ne yazık ki bu güçlü işlemci ABD dışında birkaç ülkede bulunuyor. Türkiye'de satılan modelde ise Samsung'un kendi Exynos 2100 işlemcisi yer alıyor.

Tarihsel olarak, her telefonun Exynos sürümleri, Snapdragon muadillerine kıyasla ne yazık ki yetersiz kalıyor. Yine de 2021, Snapdragon ve Exynos işlemcileri her zamankinden fazla yakınlaştıran bir yıl oldu. En azından enerji tüketimi söz konusu olduğunda birbirleriyle aynı çalıştıklarını söyleyebiliriz. Exynos grafikleri Snapdragon'a kıyasla hala geride kalsa da S20 Exynos modellerinden çok daha iyi olduğunu görebiliyoruz.

Bunun dışında, iki standart modelde RAM aslında nesiller arasında 12GB'tan 8GB'a düşürüldü. Ancak S21 Ultra, 12 ve 16GB modellerini korumayı başardı.Bununla birlikte, 8GB günlük kullanım için fazlasıyla yeterli.

RAM'deki düşüş de tek eksisi değildi.

S21 telefonlarının hiçbirinde microSD kart desteği bulunmadığından, genişletilmiş bellek istiyorsanız Galaxy S20 serisine bağlı kalmak isteyebilirsiniz. Ayrıca artık kutularda bir şarj cihazıyla bulunmuyor. Bu yüzden yerleşik bir şarj cihazınız yoksa ekstra para harcamanız gerekebilir.

Bununla birlikte, üst düzel Galaxy S21 Ultra'nın yeni bir özelliği daha var ki o da S Pen desteği.Bu, popüler özellik ilk kez Galaxy Note serisi dışında bir Samsung telefonunda kullanıldı ve gündemde fazlaca yer edindi. Hatta Samsung Galaxy Note serisinin sona ereceği bile söylentilere konu oldu.

Kamera

Kameralara gelince, S20 kamera sistemleri üzerinde kapsamlı testler yaptık ve sonuçlar oldukça etkileyiciydi. Bize göre, Google'ın Pixel serisi veya Huawei'nin amiral gemileri tarafından belirlenen yüksek standartlara tam olarak uymuyorlar, ancak Samsung'un harika kamera performansıyla ilgili uzun bir geçmişi sürdürüyorlar.

S21 serisi, S21 ve S21 Plus'ta 12 MP geniş açılı, 64 MP telefoto ve 12 MP ultra geniş kamera dizisi ile büyük ölçüde aynı kamera dizisine sahip.S21 Ultra, geçen yıl olduğu gibi, 108MP geniş açı, iki 10MP telefoto (3x ve 10x) ve 12MP ultra geniş kamera ile işleri bir adım öteye taşıyor.

Yazılım

Galaxy S20 serisi yakın zamanda 2020 Aralık ayında One UI 3.0'a yükseltilirken, yeni S21 serisi One UI 3.1 ile piyasaya sürüldü.Siz bunu yazarken Samsung'un Android dış görünümünün en yeni sürümü de eski cihazlarda kullanıma sunuluyor.

Samsung'un One UI 3.1, temel olarak Galaxy S21 ailesinden daha iyi fotoğrafçılık seçeneklerinden bazılarını önceki nesil cihazlara getiriyor. Geliştirilmiş tek çekim modu, resimlerdeki nesneleri kaldırma yeteneği ve hatta mavi ışık filtresi içeriyor.Elbette size iyi donanım özelliği sağlamıyor, ancak bu bir başlangıçtır.

Fiyat ve Renkler

• Galaxy S20: 6.499 TL

• S20 Plus: 7.999 TL

• S20 Ultra: 10.999 TL

• Galaxy S21: 9.999 TL

• S21 Plus: 13.499 TL

• S21 Ultra: 15.999 TL

Renk çeşitlerine gelince, S20 serisi modele bağlı olarak Kozmik Gri, Kozmik Siyah, Bulut Mavisi, Bulut Pembesi ve Aura Mavisi olarak geliyor.

S21 serisi ise, yeni ve tamamen mat "hayali" renk düzenine geçiş yaptı.Lansmanda bu renkler arasında Phantom Violet, Phantom Grey, Phantom Pink, Phantom Silver, Phantom Black ve Phantom White yer alıyor.S21 ve S21 Plus, daha sonra Phantom Gold ve Phantom Red ve S21 Ultra, Phantom Titanium, Phantom Navy ve Phantom Brown renk seçeneklerine sahip olacak.

Sonuç

S20 serisi fiyatının düşmesiyle birçok insana hitap edebilir. Özellikle microSD kart desteği ve daha hafif bir telefon arayanlar için en iyisidir. Fakat S21 daha iyi ve daha geliştirilmiş bir işlemci, daha fazla renk seçeneği, tasarım farkı ve kamera kısmında getirdiği yeniliklerle sahiden de ihtişamın merkezi olmayı başardı. Her iki telefon da harika özellikleri beraberinde getirse de hangi telefonu seçeceğiniz size kalmış.

Kaynak:

Samsung Galaxy Samsung Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title