Haberler

Samsun Yüksek Riskli Gebelikler Için 7 Ile Bir Uzman

Yüksek riskli gebelikler için 7 ile bir uzmanSAMSUN Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde geçen Şubat ayından bu yana görev yapan Perinatoloji Uzmanı Opr.Dr. Nihal Şahin Uysal, yüksek riskli hamilelerin tedavisini gerçekleştirip doğumlarını planlıyor.

Yüksek riskli gebelikler için 7 ile bir uzman

SAMSUN Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde geçen Şubat ayından bu yana görev yapan Perinatoloji Uzmanı Opr.Dr. Nihal Şahin Uysal, yüksek riskli hamilelerin tedavisini gerçekleştirip doğumlarını planlıyor. Samsun ve bölgesindeki 6 ilde tek Perinatoloji Uzmanı olan Opr.Dr. Nihal Şahin Uysal, yüksek riskli gebeliklerde tedavi yapılmaması halinde anne ve bebeği açısından olumsuz durumların ortaya çıkabildiğini söyledi.

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde geçen Şubat ayında göreve başlayan Perinatoloji Uzmanı Opr.Dr. Nihal Şahin Uysal, Samsun ve bölgesindeki tek Perinatoloji uzmanı olarak hastalarına hizmet veriyor. Opr.Dr. Nihal Şahin Uysal, 18 yataklı Perinatoloji Servisi'nde yüksek riskli gebeliklerin takip edildiğini söyleyerek, "Gebelikte tansiyonu yükselen hastalık, şeker hastası olan gebeler, erken doğum tehdidi olan hastalar, epilepsisi olan, astım, göğüs hastası olan kalp hastası olan hastalar gibi gebelikte yüksek risk bulunan hamileler Perinatoloji Servisi'nde takip ediliyor. Onun dışında bebekle ilgili problemlerle de yine devreye girmekteyim. Yüksek riskli gebeliklerde hem bebek hem anne açısından adı üstünde yüksek risk vardır. Hem bebeğin kayıp oranları hem de bu bebeklerde sakatlık gibi riskler artmıştır. Anne açısından da anne ölüm riski daha fazladır, hem de annenin gebelikle ilişkili hastalıklara bağlı doğum sonrası etkilenme ihtimali vardır. Örneğin anneni gebelikte tansiyonu yükselir. Bunu kontrol edemezsek anne nöbet geçirir. Nöbet geçirirse anne de kafa içi kanama riski vardır ve buna bağlı olarak anne ölebilir yada felç kalabilir. Eğer biz bunu öngöremezsek tedavisini yapamazsak böyle olumsuz bir durum ortaya çıkabilir" dedi.

Opr.Dr. Nihal Şahin Uysal, Perinatoloji Servisi ve Polikliniğine Samsun'un merkez ve ilçelerini yanı sıra, Ordu, Trabzon, Çorum, Amasya, Tokat, Sinop illerinde de hastalar geldiğini dile getirerek, "İkiz gebelikler, üçüz gebelikler yine polikliniğimizde takip ediyorum. Ayrıca erken doğum tehdidi olan hastalarımızı da takip ediyor doğumlarına bizzat ben giriyorum. Tarama testlerini yapıyoruz ve bu testlerde riski yüksek çıkan hastalarımızı sonraki tanı testlerini yapıyoruz. Erken doğum tehdidi olan hastalarımızın doğumlarını planlıyoruz. Yine erken doğacak bebeklerin doğumlarını da ben gerçekleştiriyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title