Haberler

Samsun: Yerli Malı Haftası

Kültür Memur-sen Basın-yayın Halkla İlişkiler Sekreteri ve Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, "Türkçe'mizi Yabancı Dil İstilasından Kurtarmak Zorundayız" Dedi.

Kültür Memur-Sen Basın-Yayın Halkla İlişkiler Sekreteri ve Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, "Türkçe'mizi yabancı dil istilasından kurtarmak zorundayız" dedi.

Yerli Malı Haftası dolayısıyla bir açıklama yapan Ahmet Seven, yerli malı kullanma hassasiyetinin sadece Türkiye'nin el emeğiyle ürettiği ürünlerde değil, Türkçe'nin kullanılması konusunda da gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Ülkede yerli malı kullanımının yaygınlaşmasının insanları yeni ürünlerin geliştirilmesine karşı teşvik edeceğini dile getiren Seven, "Kendi ürettiğimiz mallar aynı zamanda insanımızda milli bir gururun yaşanmasına da sebep olmaktadır. Yerli malı kullanılmasında dikkat edilmesi gereken önemli bir husus da, kendi dilimizin en iyi biçimde kullanılması ve yabancı dillerden arındırılmasıdır. Zira dil, düşünceyi de önemli ölçüde etkilemektedir. Çünkü insanlar genellikle konuştukları dile göre düşünmektedirler. Türkçe konuşanın düşüncesi de Türkçe olmaktadır. Türkçe'mizi yabancı dillerin istila ederek bozması, kültürümüzün de bozulması anlamına gelir. Oysa bir milleti ayakta tutan kaynakların başında sahip olduğu kültürü gelmektedir. Türkçe'mizi yabancı dil istismarından kurtarmak zorundayız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title