Haberler

Samsun Voleybol Sayesinde Bursla Girdikleri Okulu Derece Ile Bitirdiler

Voleybol sayesinde bursla girdikleri okulu derece ile bitirdilerSAMSUN'da ilkokul 4'üncü sınıfta okudukları sırada kurulan voleybol takımına katılıp başarı elde eden 6 öğrenci bu sayede liseyi yüzde 100 bursu olarak özel bir okulda okudu.

Voleybol sayesinde bursla girdikleri okulu derece ile bitirdiler

SAMSUN'da ilkokul 4'üncü sınıfta okudukları sırada kurulan voleybol takımına katılıp başarı elde eden 6 öğrenci bu sayede liseyi yüzde 100 bursu olarak özel bir okulda okudu. Burada da voleybola devam edip bu yıl da mezun olan 6 öğrenciden biri ders notlarıyla okul birincisi, diğeri okul ikincisi oldu.

Samsun İlkadım İlçesi'nde bulunan ve 9 yıl önceki adı Subaşı İlköğretim Okulu'nun 4'üncü sınıfında okuyan öğrencilerden bir voleybol takımı kuruldu. Sporcular katıldıkları karşılaşmalarda dereceler elde edip kupalar kazandı. 8 yıllık eğitimlerini tamamlayan öğrencilerden 6'sı voleybolda kazandıkları başarılar ile özel bir liseye yüzde 100 burslu alındı. 4 yıllık lise öğrenimlerini tamamlayan 6 öğrenci bu yıl mezun olurken öğrencilerden 18 yaşındaki Levent Taflan ders notları ile okul birincisi aynı yaştaki sınıf ve takım arkadaşı Sercan Özalp ise okul ikincisi oldu. İki öğrenci de kazandıkları bu başarı nedeniyle büyük mutluluk yaşadı. İki öğrenci, 8 yıllık antrenörü Turan Yüzüak, ilkokuldaki beden eğitimi öğretmeni Mine Orhan, ilkokuldaki sınıf öğretmeni Ergin Coşkun ile bu günkü adı Subaşı İlkokulu olan okulun bahçesinde biraya geldi. İki öğrenci mutluluklarını öğretmenleri ile paylaştı. Okul birincisi olan Levent Taflan, şöyle dedi:

"4'üncü sınıfta başladığım voleybola lise bitene kadar devam ettim. Sağolsun hocalarımız elimizden tuttu ve voleybolda başarılar elde ettik. 8'inci sınıfı bitirdiğimizde özel bir okul bize burs verdi. Lise ikinci sınıfta da Alt Yapılar Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye 4'üncüsü olduk. Bir sonraki yıl ise Türkiye 5'incisi olduk. Yine il birincilikleri kazandık. Voleybolda birçok başarı kazandık ancak derslerimizde de başarılı olduk. Okul biricisi olarak bu yıl mezun oldum takım arkadaşım da okul ikincisi oldu. Voleyboldaki takım arkadaşları olarak hiç ayrılmadık. Liseyi de beraber okuduk başarılar elde ettik çok mutluyuz. Antrenmanlarla dersleri bir arada götürmek zordu ama imkansız değildi. Derslerimle spor hayatımı aynı başarıda devam ettirdim. Hedefim üniversitede uluslalar arası lojistik ve ticaret bölümünü okumak. Sporu da bırakmayacağım hayatımda her zaman olacak."

4'üncü sınıfta voleybol takımına seçildikten sonra 8'inci sınıf bitine kadar aynı takımla her yıl il birinciliği kazandıklarını söyleyen Sercan Özalp, "Özel bir okul bizi istedi ve burslu olarak eğitim aldık. Orada da başarılar elde ettik. Herkeste yanlış bir algı var aslında. ' Spor yapan çocuk derslerde başarısız olur' diyorlar bu doğru değil. Spor yaparken ders çalışılabiliyor. Bu imkansız değil. Bu öğrencinin içinde olacak ve düzenli bir şekilde çalışabilecek. Spor yapmak çok önemli. İnsanı sakinleştiriyor. 6 takım arkadaşı hep bir arada olduk. Hiç ayrılmadık. Üniversitede de spor yapmaya devam edeceğim Acil Tıp teknisyeni olmak istiyorum" diye konuştu.

Öğrencilerin 8 yıldan buf yana takım antrenörü olan Turan Yüzüak ise, "2009'da voleybol takımını kurduktan sonra bu çocuklarımın yanındayım. çok güzel başarılar elde ettik. Voleybolda kazandıkları başarılar sayesinde bir özel okula yüzde yüz burslu olarak girdiler. Ayrıca 6 öğrencimden birisi okul birincisi diğeri okul ikincisi oldu. Çok gururlandık. Çocuklarımıza eğitimle beraber spor yaptırıyoruz" diye konuştu.

İki sporcunun ilkokuldaki beden eğitimi öğretmeni olan Mine Orhan da "Küçük bir okul olan Subaşı İlkokulu'nun küçücük bahçesinde bu çocuklar spora başladılar. Kısıtlı imkanlarla çok büyük başarılar elde ettiler. Bu sayede bir özel okula burslu olarak girdiler. Kazandıkları bursu sonuna kadar hak ettiklerini gösteren sporcularımız okullarını da birincilik ve ikincilikle bitirdiler. Bize ve ailelerini gururlandırdılar. Ben onlara bu gururu bize yaşattıkları için onlara teşekkür ediyorum" dedi.

Voleybol takımının sporcularının ilkokuldaki sınıf öğretmenleri olan Ergin Coşkun ise Subaşı İlkokulu'nda beden eğitimi derslerini 150 metrekarelik okul bahçesinde yapmaya çalıştıklarını belirterek "öğrencilerim hocalarının desteğiyle voleybolu üst düzeyde yaptılar. hep başarılar elde ettiler. Ancak 6 öğrencimden 2' sinin okulunu derece ile bitirerek böyle bir başarı elde etmeleri bizi ayrıca mutlu etti" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Subaşı Samsun Özalp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title