Haberler

Samsun ve Malatya Gazetecileri Dostluk Yemeğinde Buluştu

Samsunspor maçı için Malatya’ya gelen Samsun Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Malatya’da görev yapan gazetecilerle dostluk yemeğinde buluştu.

Samsunspor maçı için Malatya'ya gelen Samsun Gazeteciler Cemiyeti üyeleri Malatya'da görev yapan gazetecilerle dostluk yemeğinde buluştu.

26 yıl önce Malatyaspor- Samsunspor maçı için Malatya istikametine doğru yol alan ve içinde Samsunsporlu futbolcu ve teknik heyeti taşıyan otobüsün yaptığı kazada Samsunsporlu 3 futbolcu ile Teknik Direktör ve otobüs şoförünün hayatını kaybetmesi sonrasında iki takım taraftarları arasında başlayan gerilimin yumuşatılması için ilk adım atıldı. Malatyaspor- Samsunspor maçı için Malatya'ya gelen Samsunlu gazeteciler, kentte görev yapan basın mensupları ile dostluk yemeğinde buluştu.

Malatya gazeteciler adına konuşma yapan gazeteci Vahap Güner, YEDAŞ şirketine teşekkür ederek, "Samsun Malatyaların saygınla baktığı güzide kentlerimizde bir tanesi. Samsunspor da PTT birinci Lig'de başarıyla mücadele ediyor" dedi.

Güner, Malatya ve Samsun arasındaki dostluğu pekiştirmek için bir araya geldiklerini söyledi

Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı ise "Bu ziyaretimiz inşallah güzel şeylerin başlangıcı olur. Biz Samsun'da oynanacak maça da sizi bekliyoruz. Çünkü bundan 26 yıl önce Malatya deplasmanına çıkarken, Samsunspor'u taşıyan otobüsün yaptığı kazada 5 kişi hayatını kaybetmişti. O kaza nedeniyle Malatya olumsuz bir algı oluşturuyordu, çünkü o kaza akla geliyordu. Hem o algıyı kaldırmak için hem de iki il arasında iyi bir başlangıç yapmak için bu birlikteliği önemsiyoruz." şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Malatyaspor Samsunspor Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title