Haberler

Samsun: Üniversitedeki Kaçak Binalara Mühür

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (Omü) Kaçak Yapılan Binalar, Kurupelit Belde Belediyesi Tarafından Mühürlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) kaçak yapılan binalar, Kurupelit Belde Belediyesi tarafından mühürlendi.

OMÜ Veterinerlik Fakültesi tarafından geçtiğimiz günlerde yapımına başlanan Hayvan Hastanesi binası ile Eğitim Fakültesi ek binası inşaatlarının kaçak yapıldığını tespit eden Kurupelit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü görevlileri, zabıta ekipleriyle birlikte bu inşaatları mühürledi. OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Barış Diren, OMÜ'de 1976 yılından itibaren yapılan bütün binaların kaçak olduğunu belirterek, "Türkiye'deki birçok üniversite kaçaktır. 2 tane Cumhurbaşkanı çıkartan İstanbul Teknik Üniversitesi bile kaçak. Yeni imar çalışması başlattı. Bizde imar çalışmalarına başladık. 2007 yılında bütün binalarımıza ruhsat almak için girişimlerimizi yaptık. Bütçemizden imar planlaması için para ayırdık. Umarım bir hafta içinde belediyeyle görüşüp mührü kaldıracağız" dedi.

Kurupelit Belediye Başkanı Turan Çakır ise, üniversite ile 1999 yılından itibaren kaçak yapıların durdurulması için yazışmaların devam ettiğini dile getirerek, "Bu zamana kadar tolerans gösterdik. 2004 yılında çıkan yeni imar yasasında, kaçak bina yapana da göz yumana da ceza var. Biz iyi niyetimizle bu zamana kadar bekledik. Ama hiçbir girişimde bulunmadılar. OMÜ'de imar uygulaması yaptıktan sonra kaçak binaların mühürlerini kaldırırız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title