Haberler

Samsun'un Yeni Kardeş Şehri 'Donetsk' Oldu

Samsun ile Ukrayna'nın Donetsk şehri arasında yapılan resmi törenle "Kardeş Şehir" sözleşmesi imzalandı.

Samsun ile Ukrayna'nın Donetsk şehri arasında yapılan resmi törenle "Kardeş Şehir" sözleşmesi imzalandı.

Donetsk'te düzenlenen imza törenine Donetsk Büyükşehir Belediye Başkanı Aleksandr Lukyançenko, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Türkiye Cumhuriyeti Kiev Büyükelçiliği İkinci Katibi Fatih Öztürk katıldı.

İmza töreninde konuşma yapan Donetsk Büyükşehir Belediye Başkanı Aleksandr Lukyançenko, Samsun ile ilişki kurmayı çok önemsediklerini belirterek, " Umuyorum ki, kurduğumuz bu ilişkiyi hergün daha da geliştirerek halklarımızın birbirini tanımasını ve karşılıklı işbirliği yapmalarını sağlayacağız. Türkiye, Ukrayna vatandaşlarının tanıdığı ve sevdiği bir ülke. Dolayısı ile Samsun da bizim Donetsk halkının seveceği bir şehir olacaktır. İmzaladığımız bu kardeşlik sözleşmesi kağıt üzerinde kalmayacak, her alanda projeler üreteceğiz. Samsun halkının bizim hakkımızda iyi şeyler düşünmesini diliyorum" dedi.

Donetsk'in Ukrayna'nın en önemli kentlerinden birisi olduğunu ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, " Artık küçülen dünya ölçeğinde şehirlerin yerel olanaklarla büyüyemeyeceğinin bilincindeyiz. Bu nedenle şehrimize katkı sağlayabilecek şehir ve ülkelerle bu tür işbirlikleri yaparak dünyaya açılmayı planlıyor ve bu anlamda önemli mesafeler kat ediyoruz. İmzaladığımız bu sözleşmeler kağıt üzerinde kaldığında hiçbir anlam ifade etmeyecektir. Bu nedenle dostluklarımızı sıkılaştırmak ve projeler üretmeliyiz. Ben inanıyorum ki, Donetsk ile çok iyi bir partner olacağız ve hem ticari, hem turizm, hem de eğitim ve sosyal alanlarda önemli işler yapacağız" diye konuştu.

İmza töreninden sonra Başkan Yılmaz şehirde çeşitli incelemeler ve ziyarette bulundu, Donetsk şehrinin kurtuluş bayramı törenlerine katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Ziya Yılmaz Ukrayna Donetsk Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title