Haberler

Samsun: "Türkiye, Güçlü Dünya Devletinin Adıdır"

- Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türk Milletinin Sarsılmaz İradesi ve Cumhuriyeti Sonsuza Kadar Yaşatma Azminin Tüm Hain ve İşbirlikçileri Yok Edeceğini ve Bunlara Asla Fırsat Vermeyeceğini Belirterek, Türkiye'nin, Güçlü Dünya Devletinin Adı Olduğunu Söyledi.

- Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türk milletinin sarsılmaz iradesi ve Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma azminin tüm hain ve işbirlikçileri yok edeceğini ve bunlara asla fırsat vermeyeceğini belirterek, Türkiye'nin, güçlü dünya devletinin adı olduğunu söyledi.

Türk milletinin, Cumhuriyetin kuruluşunun 83. yıldönümüne ulaşmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını dile getiren Vali Güzeloğlu, Atatürk ve Türk milletinin en büyük eseri olan Cumhuriyetin yeniden dirilişin ve tam bağımsızlığın sembolü olduğunu kaydetti.

Türk milletinin Cumhuriyetle devletinin yegane ve gerçek sahibi olduğunu ifade ederek, "Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" diyen Güzeloğlu, kurtuluş mücadelesi veren kahramanların Misak-ı Milli sınırları içindeki her karışta kanlarının bulunduğunu vurguladı.

Güçlerini ve kudretlerini, milletin bağımsızlık azmi, vatanını namusu gibi koruma iradesi ve iman dolu göğüslerinden alan kahramanların azim ve kararlılıkla Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Türkiye Cumhuriyeti bugün çağdaş, demokratik, laik ve güçlü bir dünya devletinin adıdır" dedi.

Türkiye'nin, önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğine değinen Güzeloğlu, "Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak hepimizin namus borcudur. Cumhuriyet kurulduğundan beri onu içten ve dıştan yıkmak isteyenler, hain emellerini gerçekleştirme gayreti içine girmiştir. Dün olduğu gibi bugün de üniter devlet yapımıza ve Cumhuriyetimize yönelik bölücü hareketlere karşı, milletçe ve devletçe büyük bir mücadele verilmektedir. Bilinmelidir ki; Türk milletinin sarsılmaz iradesi ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma azmi tüm hain ve işbirlikçileri yok edecek ve bunlara asla fırsat vermeyecektir. Özellikle son 20 yılda, hain emel sahiplerine karşı yürütülen kararlı mücadelede Samsun'un 200 yakın kahraman evladı şehit olmuştur. Onların acısı bütün şehitlerimizle birlikte kalbimizdedir. Onları bir kez daha minnet ve rahmetle anıyorum" diye konuştu.

Samsun'un, Türk milli kültürünün ve Türklük şuurunun aşılmaz ve yıkılmaz bir kalesi olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Samsun, bağımsız ve modern Türkiye Cumhuriyetinin gerçekleştirilmesinde fikri ve fiziki ilk adımın atıldığı, Anadolu'nun ve Türk'ün içindeki birlik bütünlük, bağımsızlık ve sonsuz mücadele karar ve bilincinin zihinlerde güçlü ve somut bir şekilde yer aldığı şehirdir. Bin yıldan beri bu topraklar üstünde yaşayan birbirleri ile kaynaşmış aynı kader ve sevinci paylaşan, bayrağı ve inancı bir olan Türk milletinin ortak iradesi de Cumhuriyeti ilelebet yaşatmaktır. Birlik ve beraberlik içinde oldukça Cumhuriyetimiz güçlenecek, devletimiz dünya milletler ailesinin şerefli bir üyesi olarak varlığını devam ettirecek, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşacağız."

(AG-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title