Haberler

Samsun Tso'dan "Dış Ticaret Semineri"

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(tso) İhracatı Geliştirme Merkezi'nce, 'İhracatta Gümrük Mevzuatı ve İlgili İşlemler' Konulu Seminer Verildi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) İhracatı Geliştirme Merkezi’nce, ‘İhracatta Gümrük Mevzuatı ve İlgili İşlemler’ konulu seminer verildi.

TSO Davut Altan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Çakır, hızla gelişen ülke ihracatının yetişmiş eleman sıkıntısını ortaya çıkarttığını belirtti. Çakır, “Ülkemiz artık ihracatta çok ciddi mesafeler kat etmiştir. İlimizde bu yükselişte yerini almaktadır. TOBB’un yaptığı bir araştırmaya göre Samsun, yıllar itibariyle ihracatı en fazla artan il olarak ilk 5’te yer almaktadır. Bu sonuç bize Samsun’un bu anlamda büyük bir potansiyeli olduğunu göstermektedir. Amacımız ihracatı iyi bilen insanlar yetiştirerek elimizdeki potansiyeli en üst seviyede kullanmaktır” dedi.

Ardından Gümrükler eski Genel Müdür Yardımcısı ve Gümrük Müşaviri Yusuf Nadi Kural tarafından verilen seminere geçildi. Kural, tam gün süren eğitim programında, ‘İthalatta Gümrük Mevzuatı ve İlgili İşlemler’, ‘G.T.İ.P, Tespit İnceleme ve Önemi’, ‘Bağlayıcı Tarife Bilgisi’, ‘Vergilendirme ve Maliyet’, ‘Gümrük Rejimleri’, ‘Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri ve Tebliğler’, ‘Uygulamada Önemli Süreler’, ‘İtirazlar ve Cezalar’, ‘Sahte Menşeli Eşya’ gibi konularda katılımcılara bilgi aktardı.

Seminer sonunda 28 katılımcıya STSO ve İGEME’den onaylı sertifika dağıtıldı.

(SAM-SA)

01.06.2007 18:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title