Haberler

Samsun: TMMOB'un Kuruluşunun 52. Yıldönümü

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Samsun İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Nural Özcan, 205 Milyar YTL'lik 2007 Bütçesinden Yalnızca Yüzde 7'sinin Yatırıma Ayrıldığı Türkiye'de Genç Mühendis ve Mimarların İş Bulmalarının Artık Çok Zor Olduğunu Söyledi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Samsun İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Nural Özcan, 205 milyar YTL'lik 2007 bütçesinden yalnızca yüzde 7'sinin yatırıma ayrıldığı Türkiye'de genç mühendis ve mimarların iş bulmalarının artık çok zor olduğunu söyledi.

TMMOB'nun 52. yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunan İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, daha sonra basın açıklaması yaptı. Kurul adına açıklama yapan Genel Sekreter Nural Özcan, TMMOB'un tüzel kişiliğe sahip Anayasa'nın 135. maddesinde belirtilen kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olduğunu hatırlattı. TMMOB'a bağlı oda sayısının 23'e, üye sayısının 250 bine ulaştığını dile getiren Özcan, "Bir ülkenin gelişmesinde teknoloji ne kadar önemliyse, teknolojinin gelişmesinde de mühendis o kadar önemlidir. Mühendis bilimi teknolojiye dönüştüren unsur olmanın yanında, o teknolojinin toplum tarafından kullanılmasında da rol almak zorundadır" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan 205 milyar YTL'lik bütçenin ancak yüzde 7'sinin yatırıma ayrıldığı Türkiye'de genç mühendis ve mimarların iş bulmalarının zorluğuna dikkat çeken Özcan, "Bunun yanı sıra yabancı mühendisin çalışmasına imkan tanıyan bir yasanın çıkartılmaya çalışılması da meslektaşlarımızın geleceğine karşı bir tavırdır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title