Haberler

Samsun: Tıbbi Cihazlar Eğitimi Tamamlandı

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi'nin Avrupa Birliği MEDA Projesi kapsamında gerçekleştirdiği "Tıbbi Cihaz Direktifleri" semineri sona erdi.

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi'nin Avrupa Birliği MEDA Projesi kapsamında gerçekleştirdiği "Tıbbi Cihaz Direktifleri" semineri sona erdi.

Seminer süresince katılımcılara tıbbı cihazlar, vücuda yerleştirilebilen aktif tıbbi cihazlar ve diğer ilgili direktifler konusunda bilgiler aktarıldı. Tıbbi cihazlar ve CE işaretleme prosedürü alanında 23 yılık tecrübeye sahip ve Paris'te yerleşik bir şirkette halen danışmanlık yapmakta olan Nicole Denjoy da imalatçı işletmelere bilgilendirmelerde bulundu.

Konuyla ilgili bilgi veren MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, seminere Samsun'da faaliyet gösteren tıbbi alet ve cihaz üreticilerini yakından ilgilendirmesine rağmen beklenen katılımın gerçekleşmediğini ifade etti.

Ülkemizde piyasaya arz edilecek tıbbi cihazların yönetmelik şartlarını karşılaması ve bunu gösterir CE işaretini taşıması zorunluluğunun 31 Aralık 2003 tarihi itibariyle uygulanmaya başladığını ifade eden Gürkan, Fransa'dan MEDA Projesi kapsamında 'ücretsiz' eğitim vermek üzere uzman getirmelerine rağmen gerçekleşen ilgisizliğin ancak konuyla ilgili yetkili kuruluşun piyasa gözetimi ve denetimi yapmaya başlamasıyla aşılabileceğini belirtti.

Meslek disiplinlerine giren konularda kamuoyuna yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına devam edeceklerini belirten Gürkan, Avrupa Birliği Teknik Mevzuatı uyum çalışmaları çerçevesinde Türkiye'nin zorlu bir aşamadan geçmekte olduğunu, zorluğu aşmanın ise ilgili kuruluşların kolektif çalışabilmesiyle mümkün olabileceğini dile getirdi.

MEDA Projesi kapsamında düzenlenen eğitimin sunumunu yapan Fransız Uzman Nicole Denjoy'a MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu tarafından günün anısına Samsun'un Simgesi Atatürk Heykeli hediye edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title