Haberler

Samsun: Tekkeköy, Köydes Projesinde Yüzde 120 Başarılı

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde Yönetim, Gönderilen 1 Milyon 630 Bin YTL'lik Köydes Kaynağını Rantabl Kullanarak, 1 Milyon 400 Bin YTL Harcamayla Programdaki Bütün İşleri Bitirerek Yüzde 120 Başarı Sağladı.

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde yönetim, gönderilen 1 milyon 630 bin YTL'lik KÖYDES kaynağını rantabl kullanarak, 1 milyon 400 bin YTL harcamayla programdaki bütün işleri bitirerek yüzde 120 başarı sağladı.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Tekkeköy Kaymakamı Ali Candan'ı makamında ziyaret ederek KÖYDES'le ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil ve Tekkeköylü yerel idarecilerin de hazır bulunduğu ziyaret sırasında ilçenin şantiyeye dönmüş olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Vali Güzeloğlu, "Eğer Samsun'da da Tekkeköy'de gerçekleştirilen başarıyı yakalarsak, yani kaynaklarımızı rantabl kullanırsak 1.5 milyon nüfuslu insanımıza daha güzel hizmetler sunmuş oluruz" dedi.

Kaymakam Candan, ilçede yol, kanalizasyon, menfez ve içme suyu konusunda 2006 yılı programına alınan bütün işleri bitirdiklerini ifade ederek, "Her işimizde kalite ve verimi ön planda tuttuk. KÖYDES dışında eğitim konusuna büyük ağırlık veriyoruz. Bu alanda Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde yeni okullar ve derslikler açmayı planlıyoruz. Okul öncesi eğitim de bizim için çok önemli. Güzel ve özel hizmetler yapmak için oluşturduğumuz ekip ruhunun bundan sonraki işlerimizde de faydasını göreceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Bu arada, DSİ'den Milli Eğitim'e devredilen Tekkeköy Selyeri'ndeki binaların restorasyonu ve Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi olması yönündeki proje çalışmalarının da sürdüğü öğrenildi. Kaymakam Candan, "2007-2008 eğitim-öğretim dönemine burayı yetiştirmeye çalışacağız" açıklamasını yaptı. Vali Güzeloğlu ise, yatılı olacak lisenin açılması için bir eğitim sevdalısının parasal noktada destek vereceğini dile getirerek, "Sadece Tekkeköy'de değil Samsun genelinde eğitime büyük önem veriyoruz. İl bütçesinden eğitime daha çok pay ayrılacak" şeklinde konuştu.

Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Galip Yücel'in tersaneyle ilgili sorusunu cevaplandıran Vali Güzeloğlu, "Yatırımcıya tahsis için ilana çıktı. 2007'de inşallah bir şeyler olur. Amacımız tersane yatırımının bir an önce yapılmasıdır" ifadelerini kullandı.

Tekkeköy'de 2006'da 57 kilometre 1. kat asfalt, 5 köprü, 2 istinat duvarı, 50 kilometre stabilize yol ve içme suyu için 15 bin 818 metre boru döşemesi yapıldığı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title