Haberler

Samsun Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cem Şahan:

Samsun-sinop Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cem Şahan, Seçimlerin Ardından Halkın Kararına Saygı Gösterilmesi Gerektiğini Belirterek, Herkese Eşit, Ücretsiz ve Nitelikli Bir Sağlık Hizmeti İçin Nüfus Cüzdanının Yeterli Olması Gerektiğini Söyledi.

Samsun-Sinop Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cem Şahan, seçimlerin ardından halkın kararına saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, herkese eşit, ücretsiz ve nitelikli bir sağlık hizmeti için nüfus cüzdanının yeterli olması gerektiğini söyledi.

Oda binasında basın toplantısı düzenleyen Cem Şahan, 22 Temmuz seçimlerinde halkın demokratik seçimini yaptığını, demokratik gelişim ve kurallar açısından halkın seçimini saygı ile karşıladıklarını kaydetti. Şahan, seçimin bir açıdan da iktidarın politikalarına onay anlamına geldiğini vurguladı. Mevcut sağlık politikalarının herkese eşit, ücretsiz, paylaşımcı, nitelikli, koruyucu, sağlığı hak olarak algılayan, kamucu bir sağlık anlayışı ile uyuşmadığını gördüklerini dile getiren Şahan, 'Sağlıkta Dönüşüm

Politikası'nın terk edilmesi gerektiğini savundu. Şahan, "Herkese eşit, ücretsiz ve nitelikli bir sağlık hizmeti için nüfus cüzdanı yeterli olmalı. Bütün sağlık harcamaları genel bütçeden karşılanmalıdır. Kamudan özele çeşitli yollarla kaynak aktarımına son verilmeli, sağlık için ayrılan bütün kamusal kaynaklar kamu sağlık kurumlarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi için kullanılmalıdır. Başta birinci basamak sağlık kurumları olmak üzere kamu sağlık yatırımları hızla başlatılmalıdır" dedi.

Şahan, sağlık sistemindeki eksikliklerin giderilmesi gerektiğini, halkın daha iyi hizmet alabilmesi için sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini kaydetti.

(MD-SA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title