Haberler

Samsun: Stso Meclis Toplantısı, Altan'a Saygı Duruşuyla Başladı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (Stso) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sakoğlu, Fani Dünyada Kişisel Kapris ve Hırslarla Yaşamanın Çok Yanlış Olduğunu Belirterek, Vicdanlı Olmak, Haksızlık Yapmamak Gerektiğini Söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sakoğlu, fani dünyada kişisel kapris ve hırslarla yaşamanın çok yanlış olduğunu belirterek, vicdanlı olmak, haksızlık yapmamak gerektiğini söyledi.

STSO Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Alaattin Çakır başkanlığında yapıldı. Toplantı, karaciğer ve akciğer rahatsızlığından dolayı ameliyat olduktan sonra kemoterapi tedavisi görürken geçtiğimiz salı günü hayatını kaybeden ve dün (29 Kasım) toprağa verilen STSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Altan'a (54) 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Merhum Davut Altan'ın koltuğuna fotoğrafının konulduğu toplantıda konuşan Meclis Başkanı Alaattin Çakır, "Altan kardeşimiz gök kubbede hoş bir seda bırakıp gitti. Allah rahmet eylesin" dedi.

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sakoğlu ise, dünyanın fani olduğunu, haksızlık etmemek gerektiğini ifade etti. Altan'la ilgili anılarını anlatan Sakoğlu, "Beni bu camiaya 1987'de kendi işimle ilgili yoğun çalışırken, can dostum Davut Altan, 'Para kazanalım ama bizim sosyal sorumluluklarımız da var' diyerek soktu. Birbirimize 'Ölene kadar ayrılmayacağız' diye söz verdik. Bugüne geldik ve ölüm bizi ayırdı. Altan, çok zeki, hazır cevap, nüktedan, fedakar ve çalışkandı. Yönetim olarak başarılı projelerimiz varsa, hepsinin altında onun imzası vardır" dedi.

Ölümlerin insan üzerinde değişik düşüncelere neden olduğunu ifade eden Sakaoğlu, "Hepimiz işadamıyız. İşimiz aşımız var. Bunların yanı sıra burada fedakarlık yaparak üyelerimizin haklarını savunuyoruz. Bunu en iyi bilen de Davut Altan'dı. Ömür de, ölüm de Cenab-ı Allah'tan. Fani dünyada kişisel kaprislerle ve hırslarla yaşamak çok yanlış. Bugün varız, yarın yokuz. Altan arkadaşımız hep idealleri için yaşamıştır. Onu örnek almalıyız. 2 gündür Türkiye'nin her yanından başsağlığı mesajları alıyorum. Bu rahmetli Altan'ın ne kadar sevildiğinin göstergesidir. 2 yıldır hastaydı, ama sevenlerini üzmemek için söylemedi. Bu kadar da hassastı. Allah rahmet eylesin. Şunu unutmayalım ki; hepimiz faniyiz. Bu nedenle birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Üyelerimiz, Samsun ve Türkiye'nin kalkınması için el ele verip hep hizmet edelim. Hepimizin sonu ölüm. Canı veren de alan da Cenab-ı Allah. Şunu gördüm; haksızlık etmemek, hakta kalmamak lazım. Sonra vicdan azabı çekeriz. Birliğimizi bozmayalım. Hiçbirimiz herhangi bir siyasi parti yelpazesi altında buraya gelmedik. Birbirimize saygılı olalım" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title