Haberler

Samsun: Samsun Raylı Sistem Projesi

- Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarafından Yürütülen, Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DTP) 2006 Yılı Yatırım Programına Aldığı Raylı Sistem Projesi'nin Danışmanlık ve Kontrolörlük İhalesi İçin Başvurular 25 Aralık 2006'ta Sona Ereceği Bildirildi.

- Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen, Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DTP) 2006 yılı yatırım programına aldığı Raylı Sistem Projesi'nin danışmanlık ve kontrolörlük ihalesi için başvurular 25 Aralık 2006'ta sona ereceği bildirildi.

Samsun kent merkezi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasında raylı sistem yapımı için bir proje çalışması başlatıldı. 2001 yılı Nisan ayında projenin ulaşım etüdü, raylı sistem fizibilitesi ve raylı sistem alt yapı projelerinin hazırlanmasına başlandı. Üniversite ve Cumhuriyet Meydanı arasında güzergah için Raylı Sistem Projesi, Ulaşım Mastır Planı, Hafif Raylı Sistem Fizibilite Etüdü ve Kat'i Projeleri tamamlanarak, DLH Genel Müdürlüğü, DPT Müsteşarlığı ve Yüksek Planlama Kurulu tarafından onaylandı.

DPT 2006 yılı yatırım programında yer alan ve toplam 130 milyon euroya mal olacak olan proje için Avrupa Yatırım Bankası ile kredi görüşmeleri tamamlanarak 65 milyon Euro kredi temin edildi. Projenin 15 milyon euroluk bölümünün öz kaynaklardan temini programlandı. 50 milyon euro için görüşmeler sürüyor.Projenin uygulama safhasında Hafif Raylı Sistem Projesi danışmanlık ve kontrollük hizmetleri ihalesi için katılım başvuru tarihi 25 Aralık 2006 olarak kararlaştırıldı. Proje sözleşme içeriği inşaat aşaması için ihale dönemi çalışmaları, inşaat öncesi hizmetler, inşaat aşaması kontrollük hizmetleri, projenin tamamlanması için proje uygulama birimine müşavirlik hizmetlerinden oluşan 3 ana görevi kapsıyor. İhalenin ise ocak ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

Samsun Büyükşehir belediye Başkanı Yusuf ziya Yılmaz, Samsun'da ciddi değişimlerin olduğunu söyledi. Hafif Raylı Sistemi'nin artık hayata geçirildiğini yapımı için önemli adımların atıldığını dile getiren Yılmaz, "İhale başvuruları devam ediyor. Başvuru yapan firmalar arasından elemeler yapacağız. Teknik elemelerin ardından Avrupa Yatırım Bankası'na 5 firma ismi bildireceğiz. Onaylanan firmalar ihaleye katılacak. Çok önemli bir proje. Kentin toplu taşıma sistemi raylı sistemi olacak. Gelecek için en önemli çalışmalardan bir tanesi" dedi.

(MD-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title