Haberler

Samsun: Samsun İl Genel Meclisi Toplantısı

Samsun İl Genel Meclisi Toplantısında, Ladik İlçesi'ndeki Akdağ Kayak Tesisleri'ne 5 Yıldızlı Otel Yapılacağı Açıklandı.

Samsun İl Genel Meclisi toplantısında, Ladik İlçesi'ndeki Akdağ Kayak Tesisleri'ne 5 yıldızlı otel yapılacağı açıklandı.

Meclis Başkanı Necati Demir başkanlığında İl Genel Meclisi Salonu'nda, Aralık ayı son toplantısı gerçekleştirildi. Gündem harici gelen evrakların okunmasının ardından gündem dışı konuşmalara yer verildi. AK Parti Grubu ve CHP Grubu, komisyon çalışmaları hakkında görüşlerini dile getirdi. Meclise verilen teklif üzerine, Ladik İlçesi'ne Akdağ Kayak Merkezi yapımı konusunda teknik bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Orta Karadeniz'e hitap edecek bir kayak merkezinin Samsun'a kazandırılması için ciddi adımların atıldığını söyledi.

Kayak tesislerinin son yıllarda büyük ilgi gören ve getirisi iyi olan bir turizm alanı olduğunu dile getiren Karanfil, "Özel İdare aracılığıyla AB fonlarından yararlanılarak 1 milyon YTL kaynak sağlandı. Bu para Ladik ve Akdağ yolunun parke yapılması için kullanılacak. 2007 yılı bütçesine konulan parayla sıfır noktasından kayak yapacak yere vatandaşları taşıyacak sistemi de kuracağız. Akdağ, 2007 yılında yolu ve taşıma sistemi olan turizm yeri olacak. Geriye otel çalışması kalacak. Daha önce otel ihalesi yapılmış ve ihale feshedilmiş. Yol ve taşıma sistemi olmadan otel yapılması doğru değil. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Karadeniz'de otel yapma projesi vardı. Yapılan inceleme sonunda Akdağ'da 5 yıldızlı otel yapılması kararlaştırıldı. Yapılan görüşmelerde otel arazisinin TOKİ'ye devri olduğu takdirde otelin daha kolay yapılacağı bildirildi. Konuyla ilgili çalışmalarımız sürdürülüyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title