Haberler

Samsun: Samsun'daki Otobüs Kazasının Ardından

Samsun'daki otobüs kazasında yaralanan Gürcistan vatandaşları, ambulans uçakla ülkelerine götürüldü.

Samsun'daki otobüs kazasında yaralanan Gürcistan vatandaşları, ambulans uçakla ülkelerine götürüldü.

Samsun-Ankara Karayolu 44. kilometresi Tekke Sapağı mevkiinde 2 gün önce ağırlıklı Gürcistan uyruklu vatandaşları taşıyan yolcu otobüsü trafik kazası geçirmiş ve kazada 4 Gürcistan uyruklu vatandaş hayatını kaybederken, 33 kişi de yaralanmıştı.

Kazanın ardından yaralılar, Samsun Devlet Hastanesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi, Gazi Devlet Hastanesi ve Kavak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Dün ayakta tedavi gören yaralılar ve hayatını kaybeden 4 kişi ülkelerine gönderilirken, halen tedavileri devan eden Gürcistan vatandaşları için Gürcistan'dan ambulans uçak gönderildi. Büyükelçi Grigol Mgaloblişvili, Gürcistan Acera Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Mamuka Nakaşidze de Samsun'a gelerek yaralıların nakil işlemleriyle ilgilendi. Ambulans uçakla Samsun'a gelen 4 doktor ve 6 hemşire Samsun Devlet Hastanesi'nde bulunan 3, OMÜ Tıp Fakültesi'nde bulunan 11 hastayı 13 ambulansa koyarak Samsun Çarşamba Havaalanı'na getirdi. Durumu ağır olan bir yaralının ise Samsun'da tedavisine karar verildi.

Havaalanına getirilen yaralılar tek tek ambulans uçağa bindirildi. Havaalanında ilk defa çok sayıda ambulans olması yolcuları tedirgin ederken, ülkelerine dönmek için acele eden Gürcistan vatandaşları ise kargaşaya neden oldu. Gürcistan ve Türk doktorlar gözetiminde ambulans uçağa bindirilen yaralılar, ülkelerinde tedavi edilmek üzere Türkiye'den ayrıldı. Tüm nakil işlemlerini Büyükelçi Grigol Mgaloblişvili, Gürcistan Acera Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Mamuka Nakaşidze ve Türk yetkililer takip etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title