Haberler

Samsun: Samsun'da Yerel Yönetimler

Gazi Belediyesi, Geri Kazanım Projesi (GEKAP) kapsamında, atık pil toplamak için beldenin işlek caddelerine pil kutuları koydu.

Gazi Belediyesi, Geri Kazanım Projesi (GEKAP) kapsamında, atık pil toplamak için beldenin işlek caddelerine pil kutuları koydu.

GEKAP çerçevesinde başlatılan uygulama çerçevesinde, beldenin işlek caddelerine 30 adet pil kutusu koyduklarını ve bu sayının her geçen gün artırılacağını söyleyen Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiğini kaydetti. Pillerin diğer atıklardan ayrı toplanması gerektiğini ifade eden Kaldırım, "Tehlikeli atıkların özel yöntemlerle toplanması gerekiyor. İçeriği nedeniyle insan bünyesine zarar veren bu maddelerin ayrı toplanması için beldemizde ilk etapta belirlenen 30 noktaya kalem pil modelli pil kutuları yerleştirdik. Vatandaşlarımızdan da bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz" dedi.

Gazi Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü'nün bu konu üzerinde hassasiyetle durduğuna dikkat çeken Başkan Kaldırım, "Üzerinde önemle durduğumuz Geri Kazanım Projesi kapsamında başlattığımız bu uygulamanın devamında, okullarda, hastanelerde ve vatandaşlarımızın sıklıkla kullandığı kamu kuruluşlarında 'tehlikeli atık maddeler' hakkında bilgilendirmeler yapılacak ve bu kutulardan yerleştirilecek. Bu uygulamayla geri kazanılabilir atıklar ve ıslak atıklardan pil ve pil gibi tehlike saçan atıkların ayrılması amaçlanmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title