Haberler

Samsun: Samsun'da Saldırıya Uğrayan Gazeteciler Yaralandı

Samsun'da Haftalık Yayın Yapan Yerel Samsun Tılsım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca ile Gazetenin Genel Koordinatörü Sezer Sezer, Uğradıkları Saldırıda Yaralandı.

Samsun'da haftalık yayın yapan yerel Samsun Tılsım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca ile gazetenin Genel Koordinatörü Sezer Sezer, uğradıkları saldırıda yaralandı.

Olay, 19 Mayıs Mahallesi Himayei Etfal Sokak Kılıç İşhanı'nda bulunan Samsun Tılsım Gazetesi'nin bürosunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gazete bürosuna gelen ve kimlikleri tespit edilemeyen 3 şahıs, Samsun Tılsım Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Berat Gonca ile gazetenin Genel Koordinatörü Sezer Sezer'i darp etti. Yaralanan Gonca ve Sezer, Samsun Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Beraat Gonca'nın saldırı sonucu burnunda kırıklar oluştuğu, şahsın burnundan ameliyat olacağı belirtildi. Sağ kulağından kan geldiği öğrenilen Sezer Sezer ise ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Polis, olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına aldı. Hastanede tedavi altında bulunan Berat Gonca ise, saldırganların kendisini telefonla aradığını ve büroda beklediklerini belirterek, "Kapıdan içeri girer girmez aniden saldırdılar. Bayılmışım. Olayın şoku içindeyim. O yüzden kim olduklarını tam olarak söyleyemeyeceğim. Kendilerinden şikayetçiyim" dedi.

Samsun Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ferhat Günaydın, yaralı Berat Gonca'nın sağlık durumunun iyi olduğunu, burnunda parçalı kırıklar oluştuğu için Perşembe günü ameliyata alınacağını söyledi. Başhekim Günaydın, kulağında kanama olan Sezer Sezer'in ise işitme testinden geçirileceğini belirtti.

Bu arada, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Necdet Uzun, gazetecilere yapılan saldırıyı şiddetle kınadı. Başkan Uzun, saldırının gazeteciler tarafından yapılan bir haber yüzünden olduğu iddiaları üzerine ise, "Eğer haberde bir yanlışlık varsa bunu düzeltmenin yolu yordamı var. Gazetecinin yasal zorunlulukları bulunmaktadır. Hukuki yollara başvurmak yerine, kaba kuvvetle çözmeye çalışanlar yanlış yapmışlardır. Suçlular adeletin önünde hesap verecektir" diye konuştu.

Saldırı ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title