Haberler

Samsun: Samsun'da 'İşsizlik Sorunu'na Çözüm Aranıyor

Samsun'da 36 Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisinin Biraraya Gelerek Oluşturduğu İl İstihdam Kurulu, İşsizlik Soruna Çözüm Aradı.

Samsun'da 36 kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin biraraya gelerek oluşturduğu İl İstihdam Kurulu, işsizlik soruna çözüm aradı.

İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda öncelikli kalifiye eleman ihtiyacının belirlenmesi, yetişen kalifiye elemanların nerelerde istihdam edileceği, kalifiye eleman ihtiyacının nerelerde yetiştirileceği konusunda sağlanacak katkılar ele alındı. Toplantıda elde edilen bilgiler ışığında bir rapor hazırlanarak sorunların çözümü için çalışılması kararlaştırıldı.

Toplantıda konuşan İŞKUR İl Müdürü Tahsin Bayar, günümüz toplumlarının en önemli sorunlarının başında işizlik ve istihdam sorunlarının geldiğini söyledi. Bayar, "Özellikle bilgi çağının değişen teknolojik ve ekonomik yapıları içerisinde küreselleşme süreciyle birlikte işsizlik, dünya ülkelerinde hızla yayılmaktadır. İşgücünün niteliğini etkileyen unsur, işgücünün meslek eğitimidir. İstihdam ve eğitim arasında interaktif bir ilişki sözkonusudur. Eğitim, istihdamda artışa ve yeni iş kollarına uyumu sağlamaktır. Ülkemizde eğitim ve istihdam arasındaki ilişkinin güçlü ve sağlıklı olduğunu söylemek mümkün değildir. Yapılacak çalışmanın işsizliğe çözüm olmasını temenni ediyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title