Haberler

Samsun: Samsun'da "İslam ve Engelliler" Konferası

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. İsmail Karagöz, Her İnsanın Bir Engelli Adayı Olduğunu Belirterek, "Bu Olgudan Korkmak Değil, Tedbirli ve Hazırlık Olmak Lazım" Dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Doç. Dr. İsmail Karagöz, her insanın bir engelli adayı olduğunu belirterek, "Bu olgudan korkmak değil, tedbirli ve hazırlık olmak lazım" dedi.

Samsun Ekspres Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından Site Camii Altı İslam Vakfı Konferans Salonu'nda organize edilen "İslam ve Engeliler" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. İsmail Karagöz, inanç, söz, fiil ve davranışlarıyla dünyada imtihan halinde olan insanının, hayatını inişi, çıkışı, kıvrımı, kasisi ve engebesi bulunan bir yolda sürdürdüğünü kaydetti. İnsanın her gün ölümü doğru yürüdüğü yolda iyi kötü, acı tatlı olaylarla kaşlaştığını vurgulayan Karagöz, "İnsanın sevindiği, üzüldüğü, güldüğü ve ağladı günler olabilir. Yüklendiği görev, sorumluluk ve emanetler kendisini yorabilir. Bazen başarılı olur, musibetlerle karşılaşır ve üzülür. Bu durum, yaşam boyu sürüp gider. Başına gelen sıkıntılar bazen kendi ihmali veya kusurundan kaynaklanır. Bazen kendisinin hiç kusuru ve ihmali olmaz ama sorumsuz, saygısız ve kurul tanımaz insanlar başına sıkıntı açabilir. Bazen nimetlerden, bazen musibetlerle sınanır. Sınavda kah başarılı kah başarısız olur. İşte 'engelli' ve 'özürlü' kavramıyla ifade ettiğiz olgu insanın bin sınav ve çilesidir. İnsan ya engelli ya engelli yakını ya da engelli adayıdır. Dolayısıyla bu olgu ile herkesin bir şekilde ilişkisi vardır. Bu olgudan korkmak değil tedbirli ve hazırlıklı olmak lazım" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title