Haberler

Samsun: Samsun'da Hayırsever İşadamı Metin Pala Okul Yaptıracak

Samsun'un 19 Mayıs İlçe Belediyesi ile hayırsever işadamı Metin Pala'nın ortaklaşa yaptıracağı Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na ek bina inşaatının protokolü imzalandı.

Samsun'un 19 Mayıs İlçe Belediyesi ile hayırsever işadamı Metin Pala'nın ortaklaşa yaptıracağı Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na ek bina inşaatının protokolü imzalandı.

Samsun Valiliği Toplantı Salonu'nda yapılan imza törenine, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 19 Mayıs İlçe Kaymakamı Yusuf Güler, 19 Mayıs İlçe Belediye Başkanı Yılmaz Erel, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın katılırken, İstanbul'da bulunan hayırsever işadamı Metin Pala işlerinin yoğunluğu nedeniyle törene katılamadı. Törende bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, hayırsever vatandaşların desteğiyle okullardaki eksikliklerin en kısa zamanda tamamlanacağını düşündüğünü dile getirdi. Vali Güzeloğlu, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde hayırsever işadamlarının desteklerini beklediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından 19 Mayıs İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun 4 bin 308 metrekare yüzölçümlü arsası üzerinde hayırsever işadamı Metin Pala ve 19 Mayıs İlçe Belediyesi'nin ortaklaşa yaptıracağı 6 derslik, 180 öğrenci kapasiteli, içinde çok amaçlı salon, bilgisayar laboratuarı, fen laboratuarı, yabancı dil laboratuarı olan ek binanın inşaat protokolü imzalandı.

2006-2007 eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi düşünülen Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun bir süreliğine ayrı bir arsa üzerindeki binaya taşınacağı ve ek bina bittikten sonra yeniden birleştirilerek adının 19 Mayıs İlçesi Hüseyin Pala Anadolu Lisesi olarak değiştirileceği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title